05 Юли 2024петък02:24 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Благотворителна акция за бежанците в Турция минава през София

автор:Дума

visibility 1839

На 2 ноември в България ще премине хуманитарен конвой на благотворителната организация на профсъюза на работници в телекомуникационния сектор във Великобритания, превозващ дрехи, храни и друга помощ за бежанците в Турция през зимния сезон. Организаторите от Международната конфедерация на профсъюзите си поставя за цел конвоят да се разрасне по пътя, който минава през Белгия, Германия, Австрия, Словения, Хърватска, Босна и Херцеговина, Сърбия и България, преди да стигне Турция. Ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент Илияна Йотова заяви, че те ще съдействат за преминаването на конвоя през границата. Организаторите на хуманитарната помощ се надяват да покажат цялостен жест на солидарност от страна на Европа към бежанците, много от които са напуснали своята родина само с дрехите на гърба си. В България КНСБ е съорганизатор и е осигурил допълнителен микробус с нови зимни дрехи и дарения, който да се присъедини към конвоя. Според предварителния план конвоят ще спре в Брюксел, Нюрнберг, Любляна и София, преди да стигне до Истанбул. Организаторите на акцията искат да помогнат за повишаване на осведомеността за състоянието на бежанците, преживяващи зимата далеч от родината си. Броят на бежанците на територията на Турция вече надвишава 2,2 милиона, което е много сериозно предизвикателство за капацитета на страната. Прогнозите за продължаващи сблъсъци на територията на Сирия и Ирак, както и борбата с „Ислямска държава“ показват, че броят на бежанците към т.нар. транзитни държави като Турция ще нараства. Експертите от международните институции и неправителствените организации посочват, че невижданата мигрантска вълна от края на лятото досега е именно от хора, напуснали бежанските лагери в тези транзитни за миграционния поток страни.

КЗК разследва "Билла" за нелоялни практики

автор:Дума

visibility 566

/ брой: 125

Тол системата с 500 млн. лв. приходи

автор:Дума

visibility 549

/ брой: 125

ЕС въвежда мита върху всички онлайн стоки от Китай

автор:Дума

visibility 603

/ брой: 125

Все повече кандидати са срещу Льо Пен

автор:Дума

visibility 510

/ брой: 125

240 пожарникари изпраща Европа в Гърция

автор:Дума

visibility 539

/ брой: 125

Швейцария спира опасно сръбско царевично брашно

автор:Дума

visibility 538

/ брой: 125

ЕК дава 1,2 млрд. евро за Западните Балкани

автор:Дума

visibility 499

/ брой: 125

Безпощадно

автор:Александър Симов

visibility 553

/ брой: 125

Различията с ГЕРБ са сериозни

visibility 523

/ брой: 125

Принципен въпрос

visibility 484

/ брой: 125

Разрив и раздори в ДПС

автор:Дума

visibility 619

/ брой: 125

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ