28 Юни 2024петък21:20 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Висш украински военен:

Руският флот не е унищожен, има бойно ядро от 60 кораба в Черно море

Част от ескадрата е пребазирана в Азовско море

/ брой: 117

автор:Дума

visibility 334

Руснаците изтеглиха най-новите, най-ценните кораби от Новоросийск. Много военни кораби все още са в Севастопол, твърди капитан I ранг от резерва Андрей Риженко
В момента руският Черноморски флот все още има около 60 кораба и катера в бойното си ядро. Това изявление направи капитан I ранг от резерва на ВМС, бивш заместник-началник на щаба на ВМС Андрей Риженко.
"Доста много. Да се каже, че всички ще избягат някъде, е погрешно. Сега те изтеглиха най-новите, най-ценните кораби от Новоросийск. Много от тях все още са в Севастопол – военни кораби. Носителите на "Калибрите" ги няма, но там има носители на други ракети, които също могат да бъдат използвани, главно срещу надводни цели", обясни той в ефира на телевизионния канал "Мы – Украина", предава "Фокус".
Риженко добави, че сега руснаците спасяват пристанището в Новоросийск от украински ракетни атаки. Ето защо те предислоцираха част от корабите в Азовско море.
Наскоро Русия предислоцира няколко кораба в Азовско море. Представителят на ВМС на Украйна Дмитрий Плетенчук предположи, че корабите, които са се придвижили от Новоросийск към напълно контролираното от руснаците Азовско море, са там за учения и се крият зад цивилни кораби.
На 22 юни Плетенчук съобщи, че руснаците са започнали да използват водите на Азовско море, за да разполагат своите кораби и да изстрелват от тях ракети тип "Калибър“.

БСП срещу продажбата на оборудването за "Белене"

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 121

Законът за надценките на хляба е неприложим

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 121

Официално ни отрязаха за еврозоната през 2025 г.

автор:Дума

visibility 1010

/ брой: 120

НАТО с нова мисия за подкрепа на Украйна

автор:Дума

visibility 466

/ брой: 121

Германско гражданство след пет години

автор:Дума

visibility 388

/ брой: 121

Провали се опитът за военен преврат в Боливия

автор:Дума

visibility 417

/ брой: 121

Накратко

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 121

Пак гоним дивото

автор:Нора Стоичкова

visibility 349

/ брой: 121

Зор да се покажем

автор:Аида Паникян

visibility 397

/ брой: 121

Самоунижението в Благоевград

автор:Александър Симов

visibility 372

/ брой: 121

Съкровище на българската медицина

автор:Аида Паникян

visibility 394

/ брой: 121

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ