28 Юни 2024петък21:17 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Акценти

Кристиан Вигенин:

Нашите усилия са за стабилизирането на партията

Областният съвет на социалистите в Ямбол анализира резултатите от изборите в областта, в съответствие с решението на Националния съвет

/ брой: 117

автор:Дума

visibility 177

"Над 10 процентни пункта над националния резултат на БСП - 17,71% на парламентарните избори, 17,14% на европейския вот има област Ямбол. Той единственият МИР с 4 мандата, в който БСП има народен представител. Първа сила сме в Болярово в Болярово, втора в Елхово с на 9 гласа след ГЕРБ, Тунджа и Стралджа. БСП е трета сила в Ямбол на 0,3% след "Възраждане" и на 5% зад победителя ГЕРБ", написа във Фейсбук евродепутатът от "БСП за България" Кристиан Вигенин след заседанието на областния съвет на БСП в Ямбол.
Силна листа, активна областна кампания, убедителна индивидуална кампания на кандидатите по общини, значимо онлайн-присъствие през социалните мрежи и Гугъл, отчетоха ямболските социалисти.
С най-висок преференциален вот е Вигенин като водач на листата в евроизборите в областта - близо 30% от гласувалите. Той приема това като оценка за досегашната си работа в региона.
"Оставам ангажиран с проблемите на Ямбол, а с новия народен представител Красимир Йорданов на 42 г., ще работим заедно по приоритетните за социалистите теми. Първата ни инициатива ще бъде свързана с продължаване на работата по създаване на правна уредба за мобилни аптеки. Ще продължи работата по укрепването на местните партийни структури, които имат решаваща роля за съхраняването на влиянието на БСП в региона", коментира Вигенин
Областният съвет има амбицията да осигури силно присъствие на социалисти и симпатизанти от областта на Бузлуджа на 27 юли.
Пълният цикъл отчети и избори, обявен от Националния съвет в периода до 24 ноември, трябва да даде нова посока за партията - вътрешно сплотяване, разширяване на взаимодействието с левите формации и изграждане на убедителна алтернатива за управлението на страната, подчерта Вигенин.
"Уверих участниците в заседанието, че независимо от обидните публични коментари по наш адрес, ръководството следва единствено и изцяло разпоредбите на Устава. Полагаме всички усилия да стабилизира партията и да подготви без сътресения Събора на Бузлуджа, отчетно-изборната кампания в БСП и избора на нов председател чрез пряк избор през октомври", поясни Вигенин.

БСП срещу продажбата на оборудването за "Белене"

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 121

Законът за надценките на хляба е неприложим

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 121

Официално ни отрязаха за еврозоната през 2025 г.

автор:Дума

visibility 1010

/ брой: 120

НАТО с нова мисия за подкрепа на Украйна

автор:Дума

visibility 466

/ брой: 121

Германско гражданство след пет години

автор:Дума

visibility 388

/ брой: 121

Провали се опитът за военен преврат в Боливия

автор:Дума

visibility 417

/ брой: 121

Накратко

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 121

Пак гоним дивото

автор:Нора Стоичкова

visibility 349

/ брой: 121

Зор да се покажем

автор:Аида Паникян

visibility 397

/ брой: 121

Самоунижението в Благоевград

автор:Александър Симов

visibility 372

/ брой: 121

Съкровище на българската медицина

автор:Аида Паникян

visibility 394

/ брой: 121

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ