16 Ноември 2024събота22:10 ч.

Ниската почвена влага притеснява земеделците

/ брой: 69

автор:Дана Русева

visibility 788

Земеделците от Добчико се притесняват, че количествата влага в почвата са по-ниски. В момента тече проверка за състоянието на есенниците. Прогнози за пропаднали площи ще има едва в края на април или началото на май. Това заяви като отговор на въпроса на земеделците зам.-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова вчера в Добрич.
Няма никакво притеснение за зърнения баланс на страната, заяви още Боянова. Министърът на земеделието Мирослав Найденов следи започналата проверка по веригата "зърно-брашно-хляб", тъй като цената на зърното е паднала с около 15% на борсите, а цената на хляба все още не се променя, обяви Боянова. Тя не се ангажира с прогноза какво ще се случи с цената на олиото - дали би тръгнала нагоре или надолу при движение на цената на слънчогледа.

В София се произвеждат 41% от БВП на страната

автор:Дума

visibility 1133

/ брой: 219

Потреблението на домакинствата ускори растежа

автор:Дума

visibility 1119

/ брой: 219

Експерт предлага по-нисък ДДС за рибата

автор:Дума

visibility 1128

/ брой: 219

Тръмп разговаря два часа с Байдън

автор:Дума

visibility 1196

/ брой: 219

Втора инстанция осъди експрезидент на Аржентина

автор:Дума

visibility 1106

/ брой: 219

Протест в Брюксел срещу крайнодесните

автор:Дума

visibility 1183

/ брой: 219

Пет години затвор грозят Марин Льо Пен

автор:Дума

visibility 1043

/ брой: 219

Медийният тероризъм

автор:Александър Симов

visibility 1176

/ брой: 219

Хронично бездействие

visibility 1135

/ брой: 219

"Символичната война" на съюзническите бомби

visibility 1127

/ брой: 219

Кой кой е в проектокабинета на Доналд Тръмп

автор:Дума

visibility 1069

/ брой: 219

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ