10 Септември 2024вторник16:33 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

49% против санкции срещу Русия

60 на сто от хората не искат Бойко Борисов отново да бъде премиер, сочи проучване на "Галъп"

/ брой: 85

автор:Мария Нинова

visibility 813

49% от българите не подкрепят санкциите срещу Русия, сочи проучване на "Галъп", направено между 28 март и 3 април сред 1013 души. На противоположно мнение са 21% от анкетираните, а 30% отговорят, че не знаят. 56% смятат, че случващото се в Украйна няма да доведе до война. Няма еднозначна картина в отговорите на въпроса за одобрение на присъединяването на полуостров Крим към Русия, заяви политологът Димитър Ганев. Данните показват, че все пак одобрението (35%) преобладава над неодобрението (27%). 35 на сто от хората искат по-сериозно сближаване на Украйна с Русия, а 31% смятат, че мястото на бившата съветска република е в Европейския съюз.
По-малко от два месеца преди европейските избори електоралните нагласи към ГЕРБ и БСП продължават да са на сходни нива, коментира социологът Първан Симеонов. На евровота през май 20,9% от избирателите биха гласували за ГЕРБ, а 20% за БСП, следвани от ДПС със 6,4%. "Сред новите формации "България без цензура" запазва най-реални шансове за присъствие в ЕП с 5,3% заявени електорални нагласи. АБВ остава с дялове над 3%, а Реформаторският блок отбелязва спад до нива близо до 2%", съобщи Симеонов. Данните показват, че битката при националистическите партии продължава да е оспорвана. За НФСБ биха гласували 2,4 на сто, а за "Атака" 2,2%. Ако искат националистите да имат евродепутат, ще им е необходима сериозна мобилизация, подчерта социологът.
От "Галъп" очакват избирателната активност да е между 2,6-2,8 милиона души. На този етап експертите не пожелаха да дадат по-точни прогнози за разпределението на мандатите. Според тях, ако ДПС наистина включи в листата си Делян Пеевски, това ще промени картината на политическия дебат.
Въпреки че изборите за Народно събрание бяха преди по-малко от една година, ако те се проведат сега, 20,3 от допитаните биха гласували за ГЕРБ, а 19,5 за БСП. ДПС би задържала твърдата си позиция от 6%, а "България без цензура" би получила 4,9% одобрение. В същото време обаче близо 60% от хората не искат Бойко Борисов отново да бъде министър-председател.

ВКС потвърди: Атанас Зафиров представлява БСП

автор:Дума

visibility 327

Ще се явим на изборите с „БСП-Обединена левица"

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 172

ВСС откри процедурата за избор на нов главен прокурор

автор:Дума

visibility 304

/ брой: 172

Езерото в Шумен изчезва заради липсата на дъжд

автор:Дума

visibility 302

/ брой: 172

Цената на жп линията с България е нереално висока

автор:Дума

visibility 304

/ брой: 172

Лозари прибират червените сортове грозде със седмици по-рано

автор:Дума

visibility 293

/ брой: 172

Българите остават с най-ниската минимална заплата в ЕС

автор:Дума

visibility 308

/ брой: 172

В Румъния учениците ще оценяват учителите

автор:Дума

visibility 292

/ брой: 172

ЕС не признава вота в Крим и Севастопол

автор:Дума

visibility 298

/ брой: 172

СИРИЗА свали доверие от партийния си лидер

автор:Дума

visibility 349

/ брой: 172

Льо Пен призова за референдум за имиграцията

автор:Дума

visibility 290

/ брой: 172

Феноменално

автор:Ина Михайлова

visibility 1186

/ брой: 172

Порочен кръг

автор:Барбара Пейчинова

visibility 527

/ брой: 172

Църковно лицемерие

автор:Таня Глухчева

visibility 458

/ брой: 172

Много пари...за нищо

автор:Юлия Кулинска

visibility 421

/ брой: 172

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ