15 Октомври 2024вторник17:24 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Мариана Бояджиева:

Предлагаме 5000 лв. за първо и по 10 000 за второ и трето дете

/ брой: 196

автор:Дума

visibility 166

5000 лв. да получават родителите за първо новородено дете и по 10 000 лв. за второ и трето е част от програмата на „БСП-ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“. Тя беше представена от водача на листата във Велико Търново Мариана Бояджиева на среща с жители на село Балван.
„Много семейства се заселиха в населените места около Велико Търново по време на пандемията в търсене на по-спокойно място за живот. Наш дълг е да помогнем на тези млади хора да останат и да създават поминък в региона“, обясни Бояджиева.
Ако ни подкрепите на изборите, ще внесем предложение за индексация на пенсиите, но не само според швейцарското правило, а според реалните нужди, обясни Бояджиева. "Ще настояваме и за по-висока минимална заплата, която да стане 1270 лв., а не 1077 лв., както планират десните. Предлагаме и по-високи обезщетения за безработица“, изтъкна тя.
Кметът на Балван Недьо Георгиев подкрепи кандидатите на „БСП-ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“. Той беше категоричен, че Мариана Бояджиева е един от малкото народни представители, които са помогнали и на  селото, и на храма в него.
„Трябва да се работи за връщане на младите хора в селата. Призовавам нашите народни представители да работят така, че да има инвестиции у нас, те да влязат в малките населени места и да създават работна ръка“, призова Георгиев.

20% от фирмите ще съкращават персонал

автор:Дума

visibility 536

/ брой: 196

Продават вносни млечни продукти за български

автор:Дума

visibility 416

/ брой: 196

Цените на горивата тръгнаха нагоре

автор:Дума

visibility 439

/ брой: 196

"Хизбула" удари военна база на Израел

автор:Дума

visibility 478

/ брой: 196

Засилва се мигрантският поток към Гърция

автор:Дума

visibility 603

/ брой: 196

Социалдемократите печелят изборите в Литва

автор:Дума

visibility 594

/ брой: 196

Задържаха въоръжен мъж край митинг на Тръмп

автор:Дума

visibility 453

/ брой: 196

Клокочещото безумие

автор:Александър Симов

visibility 598

/ брой: 196

Разграден двор

автор:Мая Йовановска

visibility 593

/ брой: 196

Държавата повече не може да бъде поставяна на пауза

автор:Мая Йовановска

visibility 745

/ брой: 196

Датата - 15.10.2024 г.

автор:Дума

visibility 461

/ брой: 196

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ