27 Юли 2024събота22:29 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Зафиров към левите: Горе главата – заедно няма кой да ни спре

Реч на и.ф. председател на БСП Атанас Зафиров пред десетки хиляди на Националния събор на левицата на Бузлуджа

автор:Дума

visibility 439

Уважаеми другарки и другари, скъпи приятели,

Не знам какво точно означава изпълняващ функции председател, затова ще се обърна към вас като равен, като редови член на БСП, който обстоятелствата натовариха с една неочаквана, но неизбежна отговорност. Отговорност, която нося с цялото си сърце, защото съм именно един от вас.

Няма да държа дълги речи. Повече от час обикалях по поляната и с голяма част от вас се видях очи в очи и съм страшно развълнуван от това, което ми казахте и го чух добре, чух думите „заедно, „единение“, победа“, ‚с вас сме“, „дръжте се“. Благодаря ви!   

Моите другари, приятели и колеги казаха почти всичко - имаше и патос и настроение и оптимизъм!

Искам да ви кажа три важни неща:

Първо, искрено да ви благодаря, че сте тук. Въпреки горещините, въпреки пожарите, въпреки внушенията и лъжите,  провокации, които се изписаха и изприказваха през последните дни. Тук е мястото на всеки един честен, искрен и милиеещ за лявата идея човек. Благодаря ви още веднъж.

Второ, искам високо да кажа - БСП не е на борсата, БСП не се продава, БСП не се преучредява, БСП няма да се влива никъде и нищо няма да се влива в БСП! Всеки, който твърди подобно нещо, лъже и обслужва чужди интереси. Не се опитваме да подменим, а да променим БСП.

Повече така не може. Искате ли да сме пета политическа сила? Харесва ли ви да губим избори след избори? Харесва ли ви лявото да е 7% в парламента? Харесва ли ви останалата част от лявото изобщо да не е в парламента? Ще продължаваме ли да търпим това? НИКОГА!

Отворихме много фронтове, казахме тежки думи, някои от тях ще зарастват бавно, това е дълъг процес. Видяхме, че това  е път за никъде и трябва промяна. Времето и историята няма да ни чакат. Моментът е исторически и трябва да сме на висота. Тази историческа отговорност ляга на нашите плещи, такова е и очакването на българските граждани. Лявото е доказало, че  в момент на кризи може да намира точните решения, но само когато е обединено и единно – това, което показахме днес на тази поляна, е само първата крачка. БСП и нейните коалиционни партньори са  единствената политическа сила, която два пъти е излъчила успешни кандидат-президентски двойки, които дори повториха мандатите си. Тук сега сред нас е и президентът Първанов. Благодаря, господин президент, че сте с нас.

И третото, което искам да ви кажа, скъпи приятели - процесът на протегната ръка, на консолидация на партията и лявото политическо пространство е необратим и еднопосочен. Нищо не може да ни спре. Знаем, че вие сте зад нас. Това ни показват ежедневните  срещи, разговорите с нашите партньори вляво, очакването в българското общество, яснотата, че има една огромна маса от лявомислещи патриотични хора, които не можеха да понесат, че ние постоянно се караме и се делим. Дори на последните избори се явихме пет отделни формации. Е, сега и петте формации са тук. Аз вярвам, че това е гаранция за успех.

Нашият слоган е „Заедно“ и ние сме тук заедно - и партията ,и лявото, а „Началото е Бузлуджа“- историческото начало и новото начало на едно по-добро бъдеще за лявото.

Приятели, благодаря ви! Имаме нужда от тази подкрепа. Ние сме едно, с тези които виждате тук, ние сме равни. Равни сме в нашата битка за бъдещето и подкрепата ви е много важна за нас.

Моето обръщение, моето обещание към вас е: Ние няма да ви предадем, ние няма да ви продадем.

Често даваме пример с френската левица, те буквално за една вечер се събраха и спечелиха изборите. Там имаше сериозен дразнител и предизвикателство – опасността крайната десница да спечели изборите. Нима в България няма такова предизвикателство? Докога ще търпим модела ГЕРБ? Докога ще търпим модела на кюлчетата, на пачките от прозорците, на задкулисието и завладяната държава? Има ли сила, която да се опълчи на това? Аз казвам, ДА – обединеното ляво.

Отиваме на следващите избори, не за да станат някои депутати и министри. Отиваме на следващите избори, за да ги спечелим, за да може лявото да управлява държавата. Но това не е самоцелно, а в името на вас – българските граждани и реализацията на нашите идеи. Сигурен съм, че това ще е случи. Днешната пълна поляна го доказва. На прав път сме. Вярвайте в доброто и не се поддавайте на провокации.  

Благодаря ви!

Честит празник!

Горе главата!

Победа!

България пак се размина с нови влакове

автор:Дума

visibility 1134

/ брой: 141

Най-опасният пожар са некадърниците с власт

автор:Дума

visibility 1113

/ брой: 141

КЗК даде зелена светлина на БАКБ да купи Токуда банк

автор:Дума

visibility 916

/ брой: 141

Военен съюз срещу Иран

автор:Дума

visibility 1029

/ брой: 141

ЕК заведе три дела срещу България

автор:Дума

visibility 1085

/ брой: 141

Гърция екстрадира българин в САЩ

автор:Дума

visibility 965

/ брой: 141

Германия отказва войници и оръжия срещу Русия

автор:Дума

visibility 1013

/ брой: 141

Душата и сърцето на БСП

автор:Александър Симов

visibility 579

/ брой: 141

Бузлуджа е началото

visibility 476

/ брой: 141

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ