13 Юли 2024събота20:14 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Стресиращо погубване

И до днес няма съд и закони за "демократите" по американски образец

/ брой: 34

автор:Дума

visibility 369

Стана безспорно ясно, гледайки и слушайки коментарните рубрики, особено в сутрешните предавания, че сегашните управляващи се очертават като съвременните убийци на нацията. Целта е напълно прозрачна. Борба за власт, и то пълна, за да завърши съсипията ни. Съсипията, която сториха и продължават, е неизмерима. Въпреки това в България и до днес няма съд и закони за тях, големите "демократи" по американски образец.
Съсипаха проспериралата ни икономика. Докараха ни до пълно отчаяние. В сутрешните заглавия на вестниците четем: "По един бездомен на ден си отива от студа", "7272 са минали през приюта на "Захарна фабрика", "2,2 милиона живеят с доходи под 296 лв.", "С 3555 намаляват болничните легла". Да не говорим за онези хиляди с доходи от 157 лв. Безобразно чудо! 60% от пенсионерите живеят в изключителна бедност.
Спомни си, български народе, за онова свободно и спокойно социалистическо време, напълно зачеркнато днес. Когато здравеопазването и образованието бяха изцяло безплатни. Как се лекувахме достъпно и безпроблемно. Изучавахме децата си. Тези възможности днес са напълно отнети и пропилени. Най-безмилостно здравният министър Петър Москов оряза всякакви здравни възможности. 1000 лекарства отпадат от отстъпките на НЗОК. Пренебрегват се доставките на лекарства с достъпни цени, а се предпочитат скъпи и такива с опасни последици, като нашумелите турски ваксини. Но г-н Москов държи на неговото като удавник за сламка, без да го е еня за народа.
Имам чувството, господа днешни управленци, че в момента няма друга държава в света, потънала в такъв убийствен политически хаос. В такова неизмеримо обществено разединение и погубваща демографска картина. Нима ще бъде допуснато? Вие, господа управляващи, преминахте всякакви допустими граници. Жалко!
Под път и над път криминални прояви, крадци и убийци. А проядената от корупция съдебна система е напълно неадекватна и неефективна. Защо? Срам и позор!
А изявлението на Методи Андреев, че турското робство бледнеело пред комунистическото, е върхът на националното самоизяждане. Всички комунистически символи трябвало да отидат в музея. Необясним е този арогантен реваншизъм пред нас, изстрадалото от мрачния фашизъм поколение.

Пенка НЕНОВА, Казанлък

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1179

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1098

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1276

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 1142

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1273

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1282

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1173

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1189

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ