13 Юли 2024събота19:39 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

БСП да се върне към същността си

/ брой: 62

автор:Дума

visibility 892

На 14 март Михаил Миков обяви, че БСП е алтернатива на статуквото. И то не, че е натрупана критична маса, както заявява, а защото вече се стигна до невъзможност да се продължава така. Заедно с обедняването на народа пълзи и фашизмът, който се насажда от кандидатите за господари на света. Преди година американският финансист и ляв политик и журналист Пол Крейг Робъртс заяви, че статуквото се налага от финансовата олигархия с цел ограбването на държавите. Неолибералното статукво е въведено в страните от Европа и там отдавна народите протестират срещу него. Статуквото е смърт за партиите и държавите. Партиите се движат в този коловоз и резултатът е видим. Всички партии западат и губят доверието на хората. Същото става и с държавата.
Статуквото е ЕС с неадекватните чиновници, неолибералната икономика, загубата на суверенитет и непрекъснати нареждания как да живеем, какво имаме право да произвеждаме и да ядем. Ние сме може би най-старата лява партия. Имаме свой опит, традиции и достижения. Тръгнахме да ставаме европейска партия и вижте докъде стигнахме. Още след предишния конгрес изтървахме да направим остър завой и да се върнем към истинската си същност.
Партията трябва да се върне към социалистическата си същност, но вече пречупена през призмата на настоящата действителност. Ако обявим, че ще строим социализъм, няма да можем да привлечем младите поколения, защото нашите политически противници доста го наклепаха, а и ние не го защитихме. От него трябва да вземем традициите, грижата за хората, морала, другарството. Открито и без страх да заявим дружбата си с Русия. Да следим непрекъснато какви са настроенията и исканията на хората и да работим за тях. Да създадем идеология, която да отговаря на настоящите условия, за да можем да преодолеем тежката идейна, организационна, политическа и нравствена криза. Животът показа, че партията без ясно изразена идеология губи вярната посока и доверие. Бива лишена от перспектива. Ръководството да реагира бързо и адекватно на действията на управляващите. На конгреса поне 50% от членовете да бъдат млади хора. Бюрото също така. Те са, които ще ръководят партията в следващите години.

Христо ДЖУРОВ 

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1157

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1076

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1249

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 1117

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1259

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1257

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1151

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1158

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ