05 Юли 2024петък14:24 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимка ДО - Варна

Антонио Гандиа ще пее в "Бохеми" във Варна

Известния испански тенор ще гледаме в ролята на Родолфо в Пучиниевия шедьовър, а Красимира Стоянова ще бъде Мими

/ брой: 126

автор:Дума

visibility 181

Прочутият испански тенор Антонио Гандиа ще партнира на Красимира Стоянова в "Бохеми" на 6 юли от 21 ч. на фестивала "Опера в Летния театър" във Варна, научи ДУМА от Виолета Тончева, връзки с обществеността на ТМПЦ - Варна.
Тенорът Антонио Гандиа е смятан за един от най-добрите испански певци на нашето време. Започва музикалното си образование в родния си град Кревилент, Аликанте, през 1995 г., а през 1996 г. се записва в Консерваторията "Хоакин Родриго" във Валенсия. Две години по-късно го приемат в Музикалната академия "Кралица София", където посещава майсторските класове на Рената Ското, Илиана Котрубаш и Елена Образцова. Гандиа се изявява в Миланската Скала, Метрополитън опера, Teatro de la Zarzuela в Мадрид, в оперни театри в Брюксел, Барселона, Палермо, Театър "Сан Карло" в Неапол, а във Вашингтон и Лос Анджелис пее заедно с Пласидо Доминго. Певецът е известен и като носител на първи награди от множество конкурси - "Алфредо Краус" на Канарските острови; оперния конкурс на Пласидо Доминго във Вашингтон, категория сарсуела; първия ибероамерикански певчески конкурс в Мексико; певческия конкурс на Педро Лавирген в Приего де Кордоба и др.
Антонио Гандиа ще изпълни на 6 юли ролята на Родолфо в Пучиниевия шедьовър "Бохеми" като сценичен партньор на звездното сопрано Красимира Стоянова - в ролята на Мими. Бохемската история ще оживее и с гласовете на Александрина Михайлова, Красен Карагьозов, Пламен Димитров, Гео Чобанов. Спектакълът е съвместен проект с ММФ "Варненско лято" и копродукция с Националната опера и балет на Албания, с режисьор Ада Гура и постоянния гост-диригент на Държавната опера във Варна Якопо Сипари ди Пескасероли, отличен с признанието "Посланик на изкуството на Пучини по света".

Туризмът отрязан от парите на ПВУ

автор:Дума

visibility 232

/ брой: 126

Ускоряват ликвидацията на фирми

автор:Дума

visibility 230

/ брой: 126

Байдън притиснат да се оттегли

автор:Дума

visibility 241

/ брой: 126

Си Дзинпин е срещу „външното вмешателство“

автор:Дума

visibility 227

/ брой: 126

Британците гласуваха за парламент

автор:Дума

visibility 205

/ брой: 126

Германски генерал предлага казарма за жените

автор:Дума

visibility 228

/ брой: 126

Бетонофрения

автор:Ина Михайлова

visibility 465

/ брой: 126

Аптеката, без която не можем

автор:Аида Паникян

visibility 303

/ брой: 126

Сбърканата оптика

автор:Първан Симеонов

visibility 239

/ брой: 126

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ