09 Август 2024петък15:06 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Хлебарите искат стандарт за насъщния

/ брой: 154

автор:Дана Русева

visibility 2330

Идеята за въвеждане на стандарт в производството на масовия хляб у нас излезе от Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите. Още през февруари това предложение беше направено от регионалната организация на съюза в Монтана. "Стандарт е нужен, за да не се говори какво и как се слага в насъщния, а и защото цената на масовия хляб трябва да бъде и достъпна, и почти еднаква", заяви председателят на Регионалната организация на хлебарите и сладкарите-Добрич, Тошко Няголов. В индустриалните предприятия за хляб се влагат и доста други компоненти, които абсорбират повече вода. Това води до по-голям рандеман и оттам се повишава цената за сметка на брашното. Едно е да вложиш например 50 кг брашно, а друго 45 кг. С 5 кг се произвеждат още 20 хляба, обясни собственикът на фурна.
Предложението на федерацията за стандарта е в Министерството на земеделието, а сега се оказва, че индустриалните производители казват, че и те искат стандарт, казва още той. Предполага се, че до края на август ще бъдат въведени и стандарти в хлебопроизводството. Тогава на пазара ще има масов хляб - типов, "Добруджа" и "Стара Загора", за които ще се знае какво съдържат. В технологичните документации, които се използват, виждаме че има по 3-4  Е-та. Ако има стандарт за масовия хляб, това ще гарантира, че в него ще има истинско брашно, казва Няголов.

Борислав Гуцанов: БСП се стреми да управлява

автор:Дума

visibility 33

БСП иска избори в края на октомври

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 151

Готвят нова пенсионна реформа

автор:Дума

visibility 200

/ брой: 151

"Боташ" отказва да променя договора с "Булгаргаз"

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 151

ЕК е одобрила строежа на втори мост при Русе

автор:Дума

visibility 205

/ брой: 151

За година 271 милионери повече

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 151

Браншът недоволен от промените в закона за туризма

автор:Дума

visibility 177

/ брой: 151

Киев напредва в Курска област

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 151

10 нови огнища на чума в Гърция само за ден

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 151

Иран се колебае за удар срещу Израел

автор:Дума

visibility 183

/ брой: 151

Накратко

автор:Дума

visibility 296

/ брой: 151

АЕЦ-ът и глупците

автор:Нора Стоичкова

visibility 237

/ брой: 151

Вън търговци на полове и розова загриженост!

visibility 204

/ брой: 151

Психиатрия за политически лунатици

автор:Александър Симов

visibility 200

/ брой: 151

Да откриеш островите Уллънг-до и Докдо

visibility 212

/ брой: 151

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ