27 Юни 2024четвъртък00:13 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Корнелия Нинова в Петрич:

Трябва да спрем повишението на цената на тока с 30%

Сглобката иска хората да им плаща кражбите, коментира лидерът на БСП на среща с избиратели

/ брой: 93

автор:Дума

visibility 387

"Служебните правителства и Сглобката ГЕРБ - ПП-ДБ катастрофираха енергетиката и сега искат  народът да плаща кражбите и зависимостите им. Сглобката зачеркна проекта "Белене" и подари реакторите на Украйна. Служебният кабинет сключи корупционния договор "Боташ", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на среща с избиратели в Петрич.
"От износител станахме вносител на енергия. Изнасят българските въглища в Сърбия и след това купуваме от тях. В същото време Германия отваря затворените си въглищни централи. Франция строй нови ядрени мощности. "Топлофикация" София също иска драстично увеличение", припомни Нинова
Днес има извънредно заседание на парламента, но ГЕРБ не искат да изслушаме министъра на енергетиката и председателя на КЕВР за цената на тока. Защо? Обясняват, че няма да е 30%. А колко ще е никой не казва. Крият ли нещо, за да минат изборите, да излъжат отново хората и на 1 юли да ги сюрпризират с новите сметки", коментира Нинова.
ДУМА припомня, че тя направи предложение по време на председателски съвет в петък дневния ред на извънредното заседание на парламента днес да се допълни с изслушване на служебния министър на енергетиката Владимир Малинов и на председателя на КЕВР Иван Иванов, свързано с обявената информация, че се очаква драстично увеличение на тока.
„Знаете, че в енергетиката е пълен хаос  като се започне от корупционния договор „Боташ”, след това – през новата технология в АЕЦ „Козлодуй”, износът на въглища в Сърбия – купуване после на енергия оттам. Сглобката и служебните кабинети разбиха цялата енергетика и не може сега бедният народ да им плаща кражбите и далаверите”, посочи тогава пред медиите Нинова.
В предварителния дневен ред на заседанието на НС не е включена точката за изслушване. Депутатите ще чуят служебния премиер Димитър Главчев за появилата се в публичното пространство и информация и проект на решение на Надзорния съвет на НОИ за осъвременяването на пенсиите и трябва да решат дали ще освободят от длъжност на инспектора Александър Мумджиев от Инспектората към ВСС.

Джулиан Асанж излиза на свобода

автор:Дума

visibility 550

/ брой: 119

Еманюел Макрон плаши с гражданска война

автор:Дума

visibility 498

/ брой: 119

Мицкоски иска промяна на преговорната рамка

автор:Дума

visibility 522

/ брой: 119

Накратко

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 119

Колко да е ново?

автор:Ина Михайлова

visibility 1238

/ брой: 119

Учи здраво, за да печелиш добре

автор:Аида Паникян

visibility 498

/ брой: 119

Мъченикът на свободата

автор:Александър Симов

visibility 496

/ брой: 119

Колкото повече, толкова повече...

автор:Юлия Кулинска

visibility 578

/ брой: 119

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ