19 Юни 2024сряда06:45 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Атанас Зафиров в Павликени:

Това безвремие е рай за мафията

Можем да погледнем гражданите в очите, защото не участвахме в никакви сглобки, заяви водачът на листата в 4 МИР - Велико Търново

/ брой: 106

автор:Дума

visibility 2010

С послание за победа БСП закри кампанията си в община Павликени. Социалистите направиха заявка за водещо място в общината на 9 юни с номер 24 за листата на „БСП за България“ за парламентарни и европейски избори. Местната организация подкрепи кандидатите за народни представители, а водачът Атанас Зафиров благодари на всички за енергията и доверието.
На срещата присъстваха и кандидатите за народни представители Валентина Димова, Христо Кавалски, Михаил Михалев и Мария Мачковска-Русинова, както и Цветелина Пенкова и Красин Каракоцев, които са кандидати за членове на Европейския парламент.
„Ако можеше повече българи да видят как БСП управлява в Павликени, в Полски Тръмбеш и в Сухиндол, как градим и преобразяваме нашите населени места, БСП щеше да бъде на челно място в България“, каза кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов. Той говори за проблемите, които местната власт среща при работата с централната. „Липсата на предвидимост, забавянето на важни проекти, толерирането на определени общини – усещате последствията от това. Ние искаме да кажем: трябва да се сложи край на тази сглобка. Трябва да изпратим в управлението неопетнени и подготвени хора, каквито предлага БСП!“, призова кметът.
Областният председател Мариана Бояджиева заяви, че БСП се явява с ясна и точна програма, насочена към грижа за хората, с предложения за решаване на демографската сфера, енергетиката, здравеопазването, образованието. Тя подчерта, че БСП има много победи в Павликени, които се дължат на последователна политика и отстояване на принципите на социалистическата партия.
„Да бъда водач на листата в МИР Велико Търново е предизвикателство за мен в личен план“, каза водачът на листата Атанас Зафиров. Заместник-председателят на БСП посочи, че старата столица е силно свързана с биографията му.  
„Има опасност политическата криза да прерасне в перманентна и да влезем в спирала от избори. Към множеството от кризи ще се добави и конституционна, защото нелепите поправки в Конституцията доведоха до това, че ни управлява едно служебно-партийно правителство. Очаквам Конституционният съд да си каже тежката дума“, каза първият в листата.
Той отправи апел българите да гласуват. „Ниската активност засилва платения вот, а той вкарва в НС най-неподходящите хора, които създават калпаво законодателство и от него страдаме всички. Това безвремие е рай за мафията, задкулисието и дълбоката държава и това е една от цел на сценаристите, които дърпат конците в българската политика“, каза Зафиров и посочи, че в българското общество се е върнал страхът.
„Можем да погледнем избирателите в очите, защото ние не участвахме в никакви сглобки и никакви лобистки законодателства. Въпреки че бяхме само 23 човека в последния парламент, успяхме с много усилия да защитим неща, които засягат всеки българин. Успяхме да се преборим да бъде отложена либерализацията на цената на електроенергията за бита с 1 година. И ще настояваме да бъде отменена изобщо. Наказанията за пияни и дрогирани шофьори бяха драстично увеличени по наше предложение. Наказанията за трафикантите на хора вече дават резултат. Промяната на минималната работна заплата, която вече е 50% от средната, стана след като БСП 42 пъти прави предложения за това“, изброи водачът на листата.  
Атанас Зафиров обобщи приоритетите на БСП в следващия мандат. Социалистите призовават в образованието да бъде прекратен принципът „парите следват ученика“, защото вместо учени, излизат неграмотни хора. Здравето трябва да престане да бъде стока и болниците трябва да спрат да бъдат търговски дружества. Реиндустриализацията няма да стане, ако се откажем от нашите евтини енергоносители. Предоговарянето на Зелената сделка касае съдбата на цели поколения българи, затова трябва да бъде осмислено действие, посочи той.

Канят се да забранят най-старите коли у нас

автор:Дума

visibility 496

/ брой: 113

Енергийният министър обещава под 1,5% поскъпване на тока

автор:Дума

visibility 488

/ брой: 113

Реконструират Бетонния мост в Пловдив за 6 месеца

автор:Дума

visibility 467

/ брой: 113

Експерт: Докладът ще каже, че не сме готови за еврото

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 113

НАТО иска още ядрени оръжия в готовност

автор:Дума

visibility 512

/ брой: 113

Визита на Путин в Ханой скара САЩ и Виетнам

автор:Дума

visibility 556

/ брой: 113

Нетаняху разпусна военновременния кабинет

автор:Дума

visibility 467

/ брой: 113

ООН: Светът се проваля в битката с бедността

автор:Дума

visibility 459

/ брой: 113

Екощуротии

автор:Мая Йовановска

visibility 493

/ брой: 113

Пламъкът, който продължава да гори

автор:Евгений Белий

visibility 548

/ брой: 113

Нови "ценности"

автор:Таня Глухчева

visibility 495

/ брой: 113

Социално инженерство

/ брой: 113

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ