19 Юни 2024сряда21:09 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Христо Проданов:

Само БСП може да спре Борисов и Пеевски да се върнат на власт

Не излъгахме избирателите, не влязохме в сглобки, останахме докрай верни на това, което сме обещали, заяви водачът на листите на "БСП за България" в 23-ти МИР-София и в Кърджали

/ брой: 100

автор:Дума

visibility 411

"Доказахме, че сме единствената алтернатива на модела "ГЕРБ" и само БСП може да спре връщането на Борисов и Пеевски на власт." Това заяви Христо Проданов, водач на листите в 23-ти МИР-София и в Кърджали, в радиоинтервю.
Според него успех за БСП на вота на 9 юни ще бъде драстично да повиши резултата си в сравнение с предходните избори. „Надявам се, че това ще се случи, тъй като хората са осъзнали, че БСП остава единствената алтернатива, единственият политически субект, който не се е прегръщал с Борисов и Пеевски, единственият, който остана верен на своите избиратели. Не ги излъгахме, не влязохме в сглобки и други политически схеми, останахме докрай верни на това, което сме обещали преди изборите”, посочи Проданов.
"Когато за кратко участвахме в правителството, с настояването на БСП се увеличиха пенсиите, осигуриха се безплатни детски градини. Надявам се, че хората са го усетили по джоба си, разбрали са коя е партията, която защитава техните интереси", посочи Проданов.
По думите му социалната политика и повишаването на доходите остават категоричен приоритет за БСП. „Ще продължим да настояваме за увеличение на минималната работна заплата, младите хора до 26 години да не плащат данък върху доходите си, за осигуряване на безплатни лекарства за деца до 14-годишна възраст и възрастните хора над 75 години, еднократен стимул за семействата при раждане на първо, второ и трето дете, защото само така можем да се борим реално срещу демографската криза”, подчерта Проданов.
"Слобката, която управляваше 9 месеца, направи промени в Конституцията, които върнаха Борисов на бял кон и в момента той управлява чрез служебното правителство. Те и си признаваха, че борбата всъщност е за разпределяне на постове в регулатори и овладяване на съдебната система”, коментира Проданов.
"Решението за България след 9 юни е надпартийно национално правителство, което да следва национални приоритети, с ясен хоризонт на работа", допълни той.
„Ние сме единствената държава в ЕС, която още не е получила пари по Плана за възстановяване и устойчивост. Срам и позор! Другите държави инвестираха вече тези помощи и средства, дори реинвестират печалбите, които получават от тези инвестиции, а ние още не сме получили нищо", посочи Проданов.
"Моделът ”Борисов” е пагубен за държавата. Надявам се хората да излязат да гласуват и да подкрепят БСП, защото доказахме, че сме алтернативата”, категоричен е той.
"Малките партии знаят, че няма да влязат в парламента. Просто искат да минат 1%, за да си осигурят т.нар. субсидия, която се ползва за заплата на техните председатели. Все повече хората разбират, че тези ментета в лявото рано или късно предават каузата. АБВ един път влязоха в НС и се прегърнаха с ГЕРБ. Тогава направиха т.нар. пенсионна реформа „Калфин”, която се изрази във вдигане на възрастта за пенсиониране", припомни Проданов.

Още няма консенсус за Фон дер Лайен

автор:Дума

visibility 329

/ брой: 114

Масови призиви за оставка на Нетаняху

автор:Дума

visibility 334

/ брой: 114

Западът вижда в Китай заплаха, а не партньор

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 114

Канзас заведе дело срещу "Пфайзер"

автор:Дума

visibility 272

/ брой: 114

Без надежда

автор:Александър Симов

visibility 306

/ брой: 114

Между образованието и бедността

автор:Аида Паникян

visibility 280

/ брой: 114

Нормално ли ви е?

visibility 315

/ брой: 114

Политкоректност

автор:Марин Милашки

visibility 277

/ брой: 114

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ