20 Юни 2024четвъртък02:07 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Борис Цветков:

Перничани искат нови работни места

/ брой: 102

автор:Дума

visibility 1026

„Последната статистика за обезлюдяването на много области е изключително тревожна. Перник и селата са намалели наполовина. И е наглост ГЕРБ да кажат след 17 години управление, че ще оправим пътя от Перник и до София. Хората от пернишко искат нови работни места. Искат в Земен и Трън да има болница и аптека. Закрити са полицейски участъци. БСП е единствената партия, която поставя въпроса и настоява той да стане национален приоритет", заяви водачът на "БСП за България" в Перник Борис Цветков в тв ефир.
Да се заклеваш във всички студия, че никога няма да правиш коалиция с ГЕРБ и Пеевски и след това да се окаже, че по най-брутален начин си излъгал надеждите на избирателите и си направил Сглабка, е  липса на всякакъв морал, коментира той.
БСП не се поддадохме нито на примамките на моркова, нито пък се пречупихме през тоягата. Избрахме да сме опозиция на модела "ГЕРБ" и не отстъпихме. Не предадохме избирателите и изпълнихме обещаното”, поясни Цветков.  
Позицията на БСП е, че работещото решение е да се състави експертно правителство, обединено около национални приоритети – мерки за младите хора, за пенсионерите, за икономиката, за работни места, за развитие на регионите, подчерта той.
„БСП и исторически, и сега сме срещу войната. Ние сме за мир. А и на предизборните срещи хората ни питат притеснени: „Вярно ли е? Ще изпращаме ли войници в Украйна?“ Затова настояхме за свикването на извънредно заседание на НС за да се каже ясно, категорично и отговорно. И да се успокоят българските граждани. Защото вчера разбрахме, че е минало решение да изпратим 10 души в обща група за разминиране на Черно море, извън територията на България обаче”, коментира Цветков.
„Решението не е да гасиш пожара, наливайки бензин, не е да пращаш оръжия и да помагаш на по-силния или на по-слабия. Не, ти трябва да им помогнеш първо да спрат огъня, после да изтеглят на 50-100 км назад и двете страни въоръженията си, за да дадат време за преговори. Трудно е, но така се постига мир”, категоричен е Цветков.

Още няма консенсус за Фон дер Лайен

автор:Дума

visibility 394

/ брой: 114

Масови призиви за оставка на Нетаняху

автор:Дума

visibility 402

/ брой: 114

Западът вижда в Китай заплаха, а не партньор

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 114

Канзас заведе дело срещу "Пфайзер"

автор:Дума

visibility 332

/ брой: 114

Без надежда

автор:Александър Симов

visibility 375

/ брой: 114

Между образованието и бедността

автор:Аида Паникян

visibility 353

/ брой: 114

Нормално ли ви е?

visibility 392

/ брой: 114

Политкоректност

автор:Марин Милашки

visibility 338

/ брой: 114

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ