19 Юни 2024сряда23:03 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Корнелия Нинова в Шумен:

Отстояваме най-важното качество в политиката - морала

Срещу лозунга на десните за милитаризация, да издигнем нашия – за реиндустриализация на Европа и на България, призова лидерът на социалистите

/ брой: 101

автор:Дума

visibility 1809

„Ние не ви предадохме, не се продадохме, не търгувахме партията  за личния си интерес. Ние останахме единствената алтернатива на това, което се случва в България през последните 15 години. Останахме единствената алтернатива на паралелната държава, на задкулисието, на сглобките. И каквото и да ни костваше това, защото ни костваше много – не спряхме. И ще продължим. Няма да ви предадем, и няма да се продадем, защото имаме идеал. Имаме идеал за достойна България в мирна Европа".
Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред препълнената зала на „Арена Шумен”, събрала кандидатите на „БСП за България” за европейския и български парламент, социалисти, симпатизанти, шуменци. Заедно с тях бе и кметът на Шумен проф. Христо Христов, спечелил убедително доверието на хората в града на местните избори.

„Позволете ми един кратък отчет, защото е хубаво, когато един парламент си отива – да каже какво е свършил, когато един друг идва – да каже какво ще свърши”, обърна се към хората Корнелия Нинова и посочи: „Безплатни детски градини и ясли – обещано от БСП. Изпълнено. Обещани безплатни учебници за всички деца – изпълнено. Увеличено майчинство за втората година – направено. Младите семейства с деца да плащат по-малък данък върху заплатите – изпълнено. Работниците да получават ваучери от 200 лева за храна – направено. Минимална заплата 50% от средната – вече е факт. Пенсиите, увеличени с 30%, а не само по швейцарско правило – направено. Това е от БСП за българския народ в най-тежките 7 месеца от управлението ни, когато започна войната в Украйна, когато икономиката не се беше съвзела от КОВИД кризата, когато ни удари енергийната криза”, заяви лидерът на българските социалисти.
„Благодарение на БСП, само за 7 месеца 22 милиарда лева стигнаха до всеки един, до всяко семейство – от бебето до възрастния, защото ние сме социалната партия. Първа наша грижа, наше лице, наше сърце е грижата за хората. И затова, сега можем да отидем при тях спокойни и достойни, и да им кажем: искаме да продължим по този път”, каза Нинова и подчерта: „Искаме да продължим да има безплатни лекарства за деца, искаме да продължим младите хора до 26 години да не плащат данък върху заплатите. Искаме най-накрая да преизчислим пенсиите. Искаме болниците да не са търговски дружества, парите да не следват ученика като бройка, а да следват качеството. Искаме българската земя да храни българския народ. Не искаме повече 80% от това, което ядем да е отвън, не искаме ГМО. Искаме здрава и образована нация, която има работа и високи доходи”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, бурно аплодирана от хората.
Нинова призова:
„Днес, срещу лозунга на десните за милитаризация, да издигнем нашия – за реиндустриализация на Европа и на България. Защото, без икономика, без индустрия не може да има нищо друго. Само за 7 месеца в нашето управление изведохме България на първо място по индустриално производство в Европа – нещо, което никога не се е случвало, откакто сме член на ЕС. Сега сме на 19-то”, посочи Нинова и добави: „Това е нашият принос за стабилна България, за сигурна България, за достоен живот на хората. И искаме да продължим по този път. Защото, с всичко това, ние защитихме най-рядкото и най-скъпо качество в политиката – морала в политиката. Всичко се постига, но загубиш ли морала в политиката, както и в живота – ти си никой. Ние защитихме морала като не се сглобихме с никого, не се договаряхме по манастири, не ходехме по кабинети да седим в скута на този и онзи и да се молим за постове и за пари. Но, защитихме и морала, защото, каквото казахме – това изпълнихме. Това е БСП – това сте всички вие”, обърна се към хората в препълнената зала на „Арена Шумен” лидерът на социалистите.

„Те пак ще се прегърнат – бяха в сглобка, сега уж се карат, но отсега говорят, че пак ще се прегърнат. Те не са алтернатива един на друг”, каза Нинова за ГЕРБ, ПП, ДБ и ДПС. И бе категорична: „Ние сме единствената алтернатива. Време е хората да го осъзнаят, но това става с разговори, с внимание, с личен контакт, да го погледнеш в очите, да му стиснеш ръката, да му кажеш – аз съм до теб и няма да те предам, и ще работя за теб, и ще се боря за теб, за да живееш достойно”.
Нинова се обърна към социалистите, симпатизантите, левите хора, дошли в „Арена Шумен”: „Бъдете нашата армия, бъдете нашата кръвоносна система в тези последни 10 дни, които остават, да вдигнем хората – за себе си да се борят, за живота си, за семействата си, не за нас. Да се борят за себе си, защото трябва да си отвоюваме държавата от мафията."
По думите й най-големият проблем е паралелната държава, задкулисието и скритите договорки, които отнемат от енергията на България, от парите на хората. Които отиват в частни джобове и които след това се връщат отново под формата на нови и нови сглобки и сделки. „Трябва да излезем от този омагьосан кръг и ние БСП можем да изведем България от него, вие, ние, всеки един от нас. Вярвам във вас”, призова Корнелия Нинова.
„Трябва да се борим за мира – защото днес изборът е война или мир. Днес изборът е с мафията или против нея. И ние, българските социалисти казваме: Ние сме за достойнството на българския народ, за мирна Европа и мирна България, против мафията, за достоен живот на всеки един в България”, подчерта лидерът на БСП.
„На 9 юни гласувайте с номер 24 в изборите за Европейски парламент, защото България заслужава и има нужда от това да бъде представлявана в ЕП от подготвени хора, които ще защитават националния интерес. Горд съм, че съм част от листата с подготвени, умни и интелигентни хора, които добре разбират кое е български интерес и не се страхуват, нито срамуват да го защитават. Нашите представители не отиват в ЕП за да бъдат вечно съгласни както някои други, нашите представители отиват, за да променят ЕС – за да бъде той такъв, какъвто беше създаден – защото европейските народи се обединиха, за да бъдат по-силни заедно, да отстояват заедно и по-добре проблемите си”, заяви водачът на евролистата на „БСП за България” Кристиан Вигенин след представянето на отбора на социалистите, издигнат за Брюксел.
Вигенин посочи опасността пред Европа днес: „Европейската десница говори за милитаризация на ЕС, за преминаване на икономиката на военни релси, за още и още оръжия срещу Русия, още и още пари за Украйна – за да купуват европейците американските оръжия. Това не е ЕС който искаме  и който ще бъде на хората и за хората. Ние искаме Европейски съюз, който работи за мира - не искаме да водим чужди войни, не искаме нашите синове да умират за някакви чужди интереси по чуждите бойни полета. Партиите от сглобката - ГЕРБ, ПП, ДБ, не виждат или се правят, че не виждат заплахата, която е надвиснала над нас. Но представителите на БСП няма да пожалят сили, за да пощадят България от задаващата се мащабна война”, заяви водачът на евролистата на „БСП за България”.
„Изборът на 9 юни е избор между мира и войната”, категоричен бе и водачът на „БСП за България” в Шумен и Варна Борислав Гуцанов. „На половин крачка сме от това светът да бъде въвлечен във военен конфликт и няма как да бъдем спокойни, че тези решения се взеха в България. Много бързо някои забравиха какво се случи преди 80 години и как светът беше въвлечен във Втората световна война. Много бързо забравиха, че над 60 милиона бяха убити. Това ли искаме днес?”, попита Гуцанов и добави категорично: „БСП винаги сме били за мир, за мирни преговори, за мирно решаване на всеки един конфликт. А не за даване на оръжия”.

Още няма консенсус за Фон дер Лайен

автор:Дума

visibility 394

/ брой: 114

Масови призиви за оставка на Нетаняху

автор:Дума

visibility 402

/ брой: 114

Западът вижда в Китай заплаха, а не партньор

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 114

Канзас заведе дело срещу "Пфайзер"

автор:Дума

visibility 332

/ брой: 114

Без надежда

автор:Александър Симов

visibility 375

/ брой: 114

Между образованието и бедността

автор:Аида Паникян

visibility 353

/ брой: 114

Нормално ли ви е?

visibility 392

/ брой: 114

Политкоректност

автор:Марин Милашки

visibility 338

/ брой: 114

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ