19 Юни 2024сряда23:09 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Интервю

Николай Николов:

Най-важно е да не губиш връзката с хората

Увеличението на пенсиите и на минималната и средната заплата обещавам да са ми основен приоритет като депутат, казва вторият в листата на "БСП за България" в 23 МИР София

/ брой: 101

автор:Юлия Кулинска

visibility 15534


"Използвайте правото си на глас и след това искайте промяна за по-добър живот от народните си представители. Ако те не се вслушват във вас, протестирайте!"


"Никога не бих се примирал с това да бъдем тъпкани и унижавани, за да могат на наш гръб да извличат изгода!"


- Г-н Николов, Вие сте на второ място в кандидатската листа на БСП за парламента в най-големия избирателен район – 23-ти в столицата. А сте и млад човек. Очаквахте ли такова признание от градската партийна организация при подреждането на листата?
- Наистина това е голямо признание от структурите на БСП-София към мен, но в същото време е и голяма отговорност. Вярвам, че второто място в листата на БСП за 23 МИР София е оценка на моите съпартийци за работата ми, която съм свършил в столицата за последните осем години като общински съветник. Млад човек съм, но в никакъв случай не съм безотговорен и съм го доказвал многократно. Не е имало проблем или казус в София, за който гражданите да са ме извикали, и аз да не съм се отзовавал. Много от поставените проблеми успявах и да разреша...
- Имате ли самочувствие, че притежавате достатъчен политически опит, за да бъдете народен представител?
- Месец след като навърших пълнолетие, подадох заявление за членство в Българската социалистическа партия или, иначе казано, вече 19 години се занимавам активно с политика, отстоявайки левите социалистически идеи и политики. Четвърто поколение социалист съм.
В партията започнах от най-ниското ниво – редови член, след това председател на основна партийна организация, член и председател на младежкото обединение, член на районен съвет на БСП Красно село, а впоследствие – най-младият председател на партийната структура в Красно село. През 2015 г. бях избран за общински съветник от листата на БСП в София и отново през 2019 г., като тогава не ми достигнаха 83 гласа, за да поднеса изненадата в кметската кампания за район Красно село.
Така че – да, смятам, че имам достатъчно политически опит, подплатен от деветнайсет години партиен живот и осем години прекарани в местната власт в Столична община.
- Бяхте общински съветник и групата на БСП наброяваше 15 души. Днес са 7. Това не е ли знак, че влиянието на партията в столицата намалява?
- Може да се свърши много работа и с група от 7 общински съветници. Точно толкова бяхме и в мандат 2015-2019 г. Въпреки, че бяхме трета политическа сила в общината, успявахме да предотвратим доста далавери и схеми на управляващото мнозинство от ГЕРБ, Реформаторския блок и обединените патриоти.
След мое изказване в зала Йорданка Фандъкова изтегли и преработи собствения си доклад за безопасност на населението при бедствия и аварии, успях да спра построяването на 44 етажен небостъргач, който беше предвиден в градинка в столичния квартал Стрелбище, разкрихме корупционни схеми в автотранспорта, завода за смет и гробищните паркове...
Най-важно е да не губиш връзката с хората, да си редом до тях и да се борите и отстоявате заедно каузите си. Битката за запазването на градинката до Южния парк и срещу небостъргача, например, продължи цял месец! Всеки ден бях рамо до рамо с гражданите, борихме се заедно, мъчихме се заедно и накрая победихме заедно огромната машина за пари и влияние, която беше изправена срещу нас!
Може да се върши много работа, стига да има желание за това.
- С какви идеи привличате избиратели във Вашата предизборна кампания?
- Всеки ден съм на терен в някой от районите на 23 МИР. Обиколил съм Красно село, Триадица, Лозенец, Младост, Изгрев, Студентски, Панчарево и Витоша като в последните два района съм обиколил и прилежащите села.
Винаги поставям шатра на оживено място в дадения район и записвам проблемите на гражданите в моя „проблемник“, като след това правя обобщение от изминалия ден на политическата ми страница.
Проблемите най-често биват от общински характер, но не липсват и такива от национален мащаб. Презастрояването, липсата на детски градини и ясли, задръстванията, неспиращото разширяване на зоните за платено паркиране, чистотата на въздуха, сметосъбиране и извозване, сигурност и другите общински проблеми ще ги обобщя и предоставя на общинските ни съветници. Увеличението на пенсиите и на минималната и средна заплата обаче обещавам да са ми основен приоритет, ако бъда избран за народен представител! Нашите родители, които са градили България, заслужават достойни старини, а само със заплати, доближаващи се до европейските, можем да стимулираме младите да останат тук и да създават семейства в родината.
Най-големия проблем обаче, с който се сблъсквам, е апатията. Загубата на вяра, че гласът на хората може да промени нещо е силата, с която се хранят Бойко Борисов и Делян Пеевски. Негласуването помага най-много на ГЕРБ и ДПС, тези две партии главно се възползват от контролирания и купен вот.
Използвайте правото си на глас и след това искайте промяна за по-добър живот от народните си представители. Ако те не се вслушват във вас, протестирайте!
Нищо не плаши така управляващите както силата на медиите и хора на площада.
- Ако ви изберат за народен представител, в кои сфери смятате да бъдете полезен за хората? С какво най-напред ще се захванете в парламента?
- Определено бих бил полезен в комисията по регионална политика и местно самоуправление, както и в комисията, свързана с въпросите за децата, семейството, младежта и спорта, защото в тези сфери съм се занимавал през последните години. Но както споменах по-горе, основен приоритет ще ми бъде увеличението на пенсиите и на минималната и средната заплата, като целта, която си поставям, е да догонваме другите страни членки на ЕС с възможно най-бързи темпове.
Две от висшите ми образования са икономическо и финансово, така че се чувствам напълно подготвен да се захвана с тази тежка, но изключително важна задача.
- А какво при никакви обстоятелства не бихте направили?
- Никога не бих прекъснал връзката с хората!
Никога не бих спрял да се боря за свобода, солидарност и справедливост!
Никога не бих се примирал с това да бъдем тъпкани и унижавани, за да могат на наш гръб да извличат изгода!
България и българите заслужават много повече от това, което им бива налагано отвън и от мутро-промяната, която безчинства досега!

Може да подкрепите Николай Николов с бюлетина №24 „БСП за България“ и преференция №102 в районите: Красно село, Младост, Триадица, Лозенец, Изгрев, Студентски, Витоша и Панчарево

Още няма консенсус за Фон дер Лайен

автор:Дума

visibility 394

/ брой: 114

Масови призиви за оставка на Нетаняху

автор:Дума

visibility 402

/ брой: 114

Западът вижда в Китай заплаха, а не партньор

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 114

Канзас заведе дело срещу "Пфайзер"

автор:Дума

visibility 332

/ брой: 114

Без надежда

автор:Александър Симов

visibility 375

/ брой: 114

Между образованието и бедността

автор:Аида Паникян

visibility 353

/ брой: 114

Нормално ли ви е?

visibility 392

/ брой: 114

Политкоректност

автор:Марин Милашки

visibility 338

/ брой: 114

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ