19 Юни 2024сряда20:36 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Ат. Зафиров в Димитровград:

Изборите са важни, заложени са съдбите на България и Европа

БСП е единствената партия, която устоя на всички изкушения на властта и заслужаваме доверието на хората, заяви водачът на листите на "БСП за България" в Хасково и Велико Търново

/ брой: 101

автор:Дума

visibility 614

"Тези избори са важни, защото на карта са заложени съдбите на България и Европа. Те се провеждат в един изключително тежък и чувствителен геополитически момент. Ако нашият основен политически опонент е ГЕРБ и моделът „Бойко Борисов“, то нашият основен враг е апатията и ниската избирателна активност. Тя ражда управления като Сглобката, което беше най-предателско от много години назад. БСП е единствената партия, която устоя на всички изкушения на властта. Затова сега имаме основание да застанем пред вас и да поискаме подкрепа. Нашият първи апел към вас е да гласувате“. С тези думи се обърна водачът на листата на „БСП за България“ за Хасково и Велико Търново Атанас Зафиров към избирателите в Димитровград.
"БСП е една от малкото, ако не и единствената партия, която през годините не изневери на избирателите си. Затова на изборите на 9 юни „БСП за България“ заслужава подкрепа, с № 24 и в двата вота – за Народно събрание и Европейски парламент", призова той.
В срещата участваха и Смиляна Нитова – втора в листата с кандидати за НС, Цветелина Пенкова – трета сред кандидатите за ЕП. В разговора се включи и  председателят на БСП в Димитровград Пламен Панев, който е трети в листата за парламентарните избори.
„За мен е чест и предизвикателство да бъда начело на листа в Хасково, в която всеки един от кандидатите заслужава да бъде народен представител. Аз самият се чувствам пръв между равни. Фактът, че Националният съвет за пореден път слага заместник-председател на това място показва отношение към региона на Хасково като важен стопански, културен и исторически център“, подчерта Зафиров.
Той обясни, че седем пъти досега е бил народен представител, но като такъв, сумарно е бил едва пет години, което ще рече – малко над един пълен мандат.  Много избори водят до политическата криза, в която се намира българското общество, визирайки смяната на парламенти през няколко месеца, служебни кабинети, неясни плаващи мнозинства. По думите на Зафиров тя е сътствана от социална, демографска, икономическа криза, на път сме да влезем и в конституционна криза, след нескопосани промени на разпадналата се сглобка.
„БСП е единствената политическа сила, която каквото обещае – изпълнява. Тя води последователна политика и не предаде своите избиратели. Поставяхме важни въпроси, търсихме и намирахме решения на проблемите. Бяхме подложени на натиск от различни страни, но продължихме уверено да отстояваме грижата за хората, да защитаваме нашите деца, семейства, българския дух, общественото благо и националните интереси. Сега ни е необходима подкрепа, за да имаме възможност да реализираме управленската си програма. Имаме сили и възможности, поставяме изпълними обещания и задачи за нашия регион“, заяви Смиляна Нитова.
„Горда съм, че имах възможността пет години да представлявам БСП в ЕП. Това е единствената партия, която не предаде, не излъга и не подведе своите избиратели и симпатизанти и не се включихме в безпринципни сглобки. Държахме се достойно и отстоявахме политиките и заръките, с които бяхме изпратени и в Европейския парламент, и в Народното събрание. Затова заслужаваме доверие на изборите на 9 юни“, категорична бе Цветелина Пенкова.

Още няма консенсус за Фон дер Лайен

автор:Дума

visibility 329

/ брой: 114

Масови призиви за оставка на Нетаняху

автор:Дума

visibility 334

/ брой: 114

Западът вижда в Китай заплаха, а не партньор

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 114

Канзас заведе дело срещу "Пфайзер"

автор:Дума

visibility 272

/ брой: 114

Без надежда

автор:Александър Симов

visibility 306

/ брой: 114

Между образованието и бедността

автор:Аида Паникян

visibility 280

/ брой: 114

Нормално ли ви е?

visibility 315

/ брой: 114

Политкоректност

автор:Марин Милашки

visibility 277

/ брой: 114

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ