30 Юни 2024неделя09:12 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Накратко

/ брой: 100

автор:Дума

visibility 282

Сигнали за бомба в 35 гръцки училища
Сигнали за поставено взривно устройство са били получени на електронните адреси на поне 35 училища в гръцката област Атика, в която се намира столицата Атина. Всички съобщения са фалшиви и имат един подател.

Тежка катастрофа в Белград
Шофьор на автомобил загина, а над 30 пътници в междуградски автобус са ранени при катастрофа край село Мали Пожаревац, близо до Белград. Три екипа на Спешна помощ са пристигнали на мястото на инцидента. Повечето пътници са с леки наранявания.

Блинкен пристигна в Източна Европа
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен пристигна в молдовската столица Кишинев. Това е първата спирка от обиколката му в Източна Европа. Целта на десанта е подкрепа за Украйна сред съюзниците от НАТО и съседните държави.

Конгресът на Колумбия забрани борбите с бикове
Конгресът на Колумбия забрани след 7-годишни неуспешни опити борбите с бикове. Политически и социални групи се опитват да ги запазят, позовавайки се на културната им стойност. Текстът е приет с 93 гласа "за" и 2 "против". Борбите с бикове са забранени в някои латиноамерикански страни като Аржентина и Куба, но са законни в по-голямата част от Мексико и Перу.

ЮАР гласува на избори с неясен изход
27 милиона южноафриканци участват в ключов вот, на който победата на управляващата партия АНК е под въпрос три десетилетия след идването на демокрацията в страната. Ще бъдат избрани 400 членове на Националното събрание, а идните седмици един от тях ще стане президент. За пръв път от 1994 г. АНК може да преговаря за коалиция, за да остане във властта.

САЩ притеснени от близостта на Камбоджа с Китай
Американският министър на отбраната Лойд Остин ще посети Камбоджа и Сингапур. Той настоява да се срещне с новите премиери на двете азиатски страни, защото от Белия дом се страхуват от сближаването им с Пекин.

БСП срещу продажбата на оборудването за "Белене"

автор:Дума

visibility 1127

/ брой: 121

Законът за надценките на хляба е неприложим

автор:Дума

visibility 952

/ брой: 121

Официално ни отрязаха за еврозоната през 2025 г.

автор:Дума

visibility 1496

/ брой: 120

НАТО с нова мисия за подкрепа на Украйна

автор:Дума

visibility 1175

/ брой: 121

Германско гражданство след пет години

автор:Дума

visibility 1096

/ брой: 121

Провали се опитът за военен преврат в Боливия

автор:Дума

visibility 1058

/ брой: 121

Накратко

автор:Дума

visibility 843

/ брой: 121

Пак гоним дивото

автор:Нора Стоичкова

visibility 1017

/ брой: 121

Зор да се покажем

автор:Аида Паникян

visibility 1133

/ брой: 121

Самоунижението в Благоевград

автор:Александър Симов

visibility 1055

/ брой: 121

Съкровище на българската медицина

автор:Аида Паникян

visibility 999

/ брой: 121

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ