05 Септември 2024четвъртък12:23 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Войници на САЩ нападнати в Турция

Огромни протести обхванаха Израел, Нетаняху поиска прошка след разстрела на шестимата заложници

/ брой: 169

автор:Дума

visibility 1159

Нападение над двама войници на САЩ в Измир бе извършено от 15 души на „Турския младежки съюз“ (ТМС), предадоха агенциите. Във видео в мрежата Екс се вижда как групата притиска на улицата мъж и му слага бяла качулка, докато скандира. ТМС твърди, че войникът е от кораба USS Wasp, който плавал в района за защита на Израел, но временно акостирал в Измир. „Американските войници, които са нацапали ръцете си с кръвта на нашите войници и хиляди палестинци, няма да омърсят страната ни. Всеки път, щом стъпите по тези земи, ние ще ви посрещаме така, както заслужавате“, заяви лидерът на ТМС Каяхан Четре. Петима войници на САЩ и местни полицаи се намесиха, а 30 участници в акцията бяха арестувани, сред тях и Четре.
Йеменските бунтовници хути обстреляха два кораба в Червено море, на които са нанесени малки щети и са продължили курса си. Двата кораба са били близо до мястото, където екипи се опитват да спасят горящ петролен танкер, също ударен от хутите преди дни.
Станаха известни нови подробности за държаните еврейски заложници. Охраняващите ги бойци на „Хамас“ са получили инструкции да ги разстрелват, ако Израел се опитва със сила да ги освободи и неговите войници бъдат засечени близо до мястото, където се намират. Опитите за силово освобождаване ще означават, че „заложниците ще се върнат в гробове при своите семейства“, заплаши представителят на „Хамас“ Абу Убайда в Телеграм. Групировката показа и видео на още живите шестима заложници, които бяха убити в събота в тунел на Газа. На видеото те казват имената си. „Хамас“ заяви, че ще пусне още кадри с последните им думи.
Междувременно масови протести обхванаха Израел след смъртта на шестимата заложници в Ивицата Газа. По оценки на израелските медии тълпи от 500 000 души са протестирали в Йерусалим, Тел Авив и други градове с искане министър-председателят Бенямин Нетаняху да предприеме действия, за да върне останалите заложници.
Нетаняху поиска прошка от израелския народ, че не е успял да спаси шестимата заложници. "Израел няма да стои мълчаливо и да не прави нищо, изправен пред това клане", посочи той на пресконференция. По думите му краят на войната в Ивицата Газа ще бъде обявен, когато "Хамас" вече не управлява анклава.
Израелският Трудов съд в Тел Авив постанови да бъде спряна общата стачка, която парализира голяма част от икономиката на Израел. Стачката бе проведена за натиск върху Нетаняху да постигне споразумение с „Хамас“ за освобождаване на оставащите 62 заложника и 39 тела на  похитени лица.
През предходното денонощие са били убити най-малко 48 палестинци в Газа. Втори ден се провежда ваксинация на децата в анклава, първия ден са били третирани 80 000 от общо подлежащи на ваксиниране 640 000 деца. Израел и „Хамас“ се разбраха да няма бойни действия по време на тази кампания.

Нужно е единно управление на водите

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 170

Предлагат увеличение на тавана на пенсиите у нас

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 170

Над 52 000 души у нас са без постоянен адрес и лична карта

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 170

На 27 октомври в Община Добричка ще има референдум за ВЕИ

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 170

Имаме нужда от оборудването за "Белене", замразете продажбата

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 170

"Шкода" ще достави 20 нови мотриси за БДЖ след 2 години

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 170

Има риск от ново поскъпване на храните

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 170

Около 380 000 българи ще пътуват през празничните дни

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 170

Зеленски подхвана чистка в правителството

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 170

6267 мигранти влезли в Испания за два месеца

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 170

Русия подкрепи Мадуро в случая със самолета му

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 170

Хиляди случаи на насилие в религиозни училища

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 170

Неадекватност

автор:Мая Йовановска

visibility 0

/ брой: 170

БСП не е фирма

visibility 0

/ брой: 170

ЕС срещу Европа

автор:Юри Михалков

visibility 0

/ брой: 170

За прахчето на една певачка

автор:Боян Бойчев

visibility 0

/ брой: 170

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ