20 Юни 2024четвъртък02:05 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Проф. Румен Гечев:

Гласувайки за ПП-ДБ или ГЕРБ, бюлетините отиват при Пеевски

Българският национален интерес в ЕП може да бъде защитен, само ако той е в хармония с интереса на другите страни, заяви кандидатът за евродепутат

/ брой: 102

автор:Дума

visibility 1025

"Хората трябва да знаят, че гласувайки за ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ или ДПС, бюлетините им отиват при Делян Пеевски. БСП категорично няма да влиза в Сглобка с Борисов, но би подкрепила създаването на правителство, което да е на експертно равнище. Страната ни има нужда от хора, които обичат България, които знаят какво трябва да се направи и които могат да убеждават, така че да ни изведат от това крайно незаслужено последно място в ЕС“. Това заяви вторият в евролистата на "БСП за България" проф. Румен Гечев, който е и водач на листата за НС във Видин в радиоинтервю.
Според него българският национален интерес в ЕП може да бъде защитен, само ако той е в хармония с интереса на другите страни и има баланс на интереса в това, което се предлага. Проф. Гечев даде пример с  енергийните баланси на Европа и вписването на България в тях, с равно разпределение на земеделските субсидии и с въпросите на войната и мира. Виждаме, че в ЕП и ЕК вече има отрезвяване, започват да се чуват повече гласове за дипломатическо решение, за това, че санкциите се оказват не срещу Русия, а срещу Европа, посочи той.
Проф. Гечев се обяви категорично за пълноправното ни приемане в Шенген, като подчерта, че това означава 1 милиард и 150 милиона спестени загуби на България.
"За еврозоната България трябва да вземе решение на основата на внимателни и детайлни икономически разчети. Нашите анализи, които съвпадат с тези на ЕЦБ, показват, че в момента ние не изпълняваме всички критерии и че за българската икономика е много рисковано да влезе в еврозоната, защото негативите в краткосрочен план ще бъдат по-големи от позитивите. Когато се доближим до средните показатели на ЕС, тогава ще бъде оправдано и необходимо България да стане член на еврозоната", подчерта проф. Гечев.
„Тема номер едно за БСП е мирът. Без мир, няма смисъл да се коментират другите теми. Това е въпрос на националната сигурност на България и нейното не въвличане във войни, от които ние можем да понесем драматични не само икономически, но и геополитически загуби", коментира той.
Като втори приоритет той посочи енергетиката, която определи като гръбнака на българската икономика. "Тя обаче се намира на кръстопът. АЕЦ„Белене“ е погребана от десните партии, в Козлодуй и утре да стартира проекта на новия реактор, най-рано той ще бъде пуснат през 2034 г. От 1 януари вече внасяме всеки ден по 1000 мегаватчаса електроенергия, при положение че бяхме най-големият износител на енергетика на Балканите“, посочи проф. Гечев.
Трябва да възстановим системата на напояване и да възродим българското производство на плодове и зеленчуци, обясни той.
Според Гечев за БСП е приоритет е социалната защита, защита правата на трудещите се и справедливото преразпределение на Брутния вътрешен продукт на България.

Още няма консенсус за Фон дер Лайен

автор:Дума

visibility 394

/ брой: 114

Масови призиви за оставка на Нетаняху

автор:Дума

visibility 402

/ брой: 114

Западът вижда в Китай заплаха, а не партньор

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 114

Канзас заведе дело срещу "Пфайзер"

автор:Дума

visibility 332

/ брой: 114

Без надежда

автор:Александър Симов

visibility 375

/ брой: 114

Между образованието и бедността

автор:Аида Паникян

visibility 353

/ брой: 114

Нормално ли ви е?

visibility 392

/ брой: 114

Политкоректност

автор:Марин Милашки

visibility 338

/ брой: 114

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ