25 Юни 2024вторник22:08 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Емил Хумчев:

Фонд за развитие на Родопите ще спаси Смолянския край

В Мадан посрещнаха кандидатите за народни представители от "БСП за България" с усмивки и надежда

/ брой: 97

visibility 3954

Окъпан от дъжд, но усмихнат, млад и пълен с надежда град Мадан посрещна кандидатите за народни представители от "БСП за България". Празничният 24 май зареди родопското градче с песните, стиховете и танците на децата. А озвучилата площада "Една българска роза" на Паша Христова донесе настроение и аплодисменти. Които не стихнаха и при дефилето под дъжда на абитуриентите.
С топлота, добри думи, спомени за миналото и аплодисменти започна и срещата на кандидатите за народни представители от "БСП за България" в 22-ри МИР-Смолян със социалисти и симпатизанти. В родопския град бяха водачът на листата Емил Хумчев, вторият, третият и петият в нея - Петър Каварджиев, Севдалин Хъшинов и Ина Михайлова.
"В годините БСП доказа, че спазва обещанията си към хората, затова заставам пред Вас и спокойно Ви гледам в очите. Никога не сме Ви лъгали, няма да Ви подведем и сега. Нашата програма за Смолянския край е ясна и не се притесняваме да я споделим", откри срещата Емил Хумчев. И продължи с проблемите на хората от региона, които познава много добре, защото не за първи път се изправя лице в лице с родопчани и отговаря на въпросите им.
"Необходимо е да се създаде специален Фонд за развитие на Родопите и в частност на област Смолян, за да може малкият и средният бизнес да получат подкрепа, а хората да усетят, че има държава. В противен случай ниските доходи, безработицата и обезлюдяването ще унищожат този прекрасен край", мотивира Хумчев виждането на БСП за развитие на региона.
"Кога ще бъде оправена инфраструктурата", продължи водачът на листата с проблемите. А те не са малко - свлачището при с. Тикале, пътят Смолян-Рудозем, пропадналото трасе при Широка лъка, околовръстният път на Рудозем и връзката с границата, околовръстният път на Чепеларе, пътят Девин-Доспат.
"Към това трябва да добавим и липсата на транспорт между малките населени места и общинските центрове", обади се участник в срещата. "Така е, но за жалост в годините проблемите се задълбочават, неглижират се и все не остава време за нещата, които вълнуват хората", съгласи се Хумчев. Като областен управител на Смолян за известен период той е наясно с проблемите на всяка община и знае как да се решат. А БСП е готова с конкретни предложения.

Здравето не е търговия

"От много години съм доктор и с болка казвам - не съм вярвала, че ще бъда разочарована от работата си", сподели д-р Лиляна Черпокова от болницата в Мадан. И постави в центъра на разговора най-болния проблем на българите - здравеопазването. "Нужна е радикална промяна на системата на здравеопазването", сподели дългогодишния си опит д-р Черпокова.
"БСП има ясна позиция - болниците не може да са търговски дружества, здравето не е търговия", категоричен бе Емил Хумчев. И сподели, че в приоритетите на социалистите са намаляването на ДДС върху лекарствата и медицинските изделия, приемане на мерки за развитие на аптеките в отдалечените места, запазване на лечебните заведения в отдалечените и планинските райони и въвеждането на статут на "защитено лечебно заведение". "Болниците в Златоград и Мадан трябва да имат статут на защитени лечебни заведения, а областната болница в Смолян да бъде оборудвана с модерна апаратура, за да може хората в района да са спокойни за достъпа си до здравни услуги", заяви Хумчев.

Защо подарихме реакторите на "Белене"?

С този тревожен въпрос продължи срещата в Мадан. Емил Хумчев припомни, че благодарение на БСП бе отложено излизането на свободния пазар на битовите потребители. "Сглобки и служебни кабинети направиха куп поразии в енергетиката, от които ще страдаме всички. От износител номер 1 на Балканите на електроенергия днес България е вносител на ток от Северна Македония. Милиарди ще даваме за американско гориво в АЕЦ "Козлодуй", а можеше да изградим атомна централа в Белене и да продаваме електроенергия. Престъпление е това, което бе извършено в енергетиката и Белене", заяви Хумчев.
И не скри тревогата си за бъдещето на страната, ако здравите сили не получат достатъчно подкрепа. "Не искаме да всяваме паника, но сме разтревожени от събитията в Украйна, от намеренията на някои десни политически сили. БСП е за мир и за дипломатическо решение на всички конфликти", подчерта водачът на листата.
"А харесва ли Ви този Европейски съюз", попитаха хората от Мадан. "Искаме Европейски съюз, който да поставя България на равна нога с останалите държави, в който да няма различни скорости и Шенген. В който позицията на България да е ясна и да се отстоява националният интерес. "БСП за България" предлага листа от достойни българи за Европейския парламент начело с Кристиан Вигенин. Нашите кандидати за евродепутати ще отстояват българските интереси", заяви Хумчев.
Участниците в срещата отправиха много въпроси - и за обединението на левите сили без извиване на ръце от "новите стари", и за предателството на "наши хора". И не скриха, че ги боли - от постъпките на някои хора в БСП, решили да употребят партията, която ги е издигнала до върха, от обидите и грозните скандали, станали тема номер 1 в медиите, от очернянето на БСП.

Ние, пенсионерите, сме излишни...

"Боли ни, обидени сме, че един месец ни занимават с колко ще осъвременят пенсиите - с 10 или 11%. Ами да не ги повишават, ние така или иначе сме излишни", сподели с емоция дългогодишната учителка Мария Иванова. И продължи: "Тези хора, които стоят пред нас, нашите кандидати за народни представители, са млади и достойни. Трябва да ги подкрепим. И аз съм горда, че сред кандидатите е моята най-добра ученичка Ина Михайлова. Тя е едно от децата на Мадан, завърши с отличие образованието си в този град, а след това и журналистика в Софийския университет. Сега е заместник главен редактор на вестник ДУМА и нашият град се гордее с нея, защото я познаваме добре. Радваме се, че БСП подкрепя и залага на такива хора - честни, открити, почтени", допълни Мария Иванова.

Не се страхувайте, всеки глас има значение

"Мили хора, много бяхме лъгани в годините. И разочарования натрупахме доста, но все пак нека на 9 юни да направим едно малко усилие и да отидем до урните. Има смисъл. И всеки глас е от значение. Нека да не се страхуваме и да изберем онези, които са показали, че не предават, не се извъртат, не влизат в сглобки, не се влияят от обръчи и няма да ви подведат", призова своите съграждани Ина Михайлова. "Знам, че някои от вас се страхуват да гласуват за различен кандидат от този на ДПС и ГЕРБ, но заради нормалното бъдеще на децата си струва", допълни тя.
С надежда за бъдещето на България маданчани пожелаха успех на кандидатите на "БСП за България" на изборите за Народно събрание и Европейски парламент.


Акция 24/105

Заместник главният редактор на вестник ДУМА Ина Михайлова дари на 24 май 105 книги на общинската библиотека в град Мадан. "Благодаря на моите колеги от ДУМА, които подкрепиха инициативата "24/105" - на най-българския празник 24 май да дарим 105 книги", заяви Ина Михайлова при връчването на дарението на директора на библиотеката Росица Кичукова. И отправи призив към всички кандидати за народни представители да намерят начин в оставащите дни до края на предизборната кампания да изразят своя номер в листите по начин, който да бъде в подкрепа на хората, като не забравят, че е престъпление да се купуват и продават гласове.

Екип на ДУМА

БДЖ увеличава влаковете между София и Бургас

автор:Дума

visibility 305

/ брой: 118

Закриват института за анализи на Асен Василев

автор:Дума

visibility 402

/ брой: 118

Земеделци алармират: Няма вода за напояване

автор:Дума

visibility 379

/ брой: 118

Скопие отхвърля сделката със София

автор:Дума

visibility 426

/ брой: 118

ЕС забранява руските дарения за партиите

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 118

Терористични атаки с 19 жертви в Дагестан

автор:Дума

visibility 388

/ брой: 118

Нови 1,4 млрд. евро за оръжие за Украйна

автор:Дума

visibility 326

/ брой: 118

Историята като фарс

автор:Александър Симов

visibility 374

/ брой: 118

АНТИБАЙГАНЬО!? ЗАЩО ПЪК НЕ?

автор:Лозан Такев

visibility 382

/ брой: 118

Мицкоски отвори „Българския фронт“

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 118

БСП да размрази отношенията с Радев

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 118

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ