21 Юни 2024петък14:35 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кристиан Вигенин:

ЕС трябва да стане съюз на мира и развитието

Медицинските специалисти могат да бъдат задържани тук с безплатни целеви стипендии за редовни специализанти, смята Драгомир Стойнев, водач на листата в Пазарджик

/ брой: 99

автор:Дума

visibility 365

"Ще се борим Европейският съюз да бъде отново съюз на хората и за хората, да бъде съюз на мира и развитието! За достойна България в мирна Европа!". Това заяви водачът на евролистата на "БСП за България" Кристиан Вигенин в Пазарджик. Заедно водачът на листата за НС в областта Драгомир Стойнев и кандидата за ЕП Цветелина Пенкова представиха кандидатите на БСП за предстоящите избори.
"Европейският съюз беше създаден върху пепелищата на Втората световна война, за да няма повече войни в Европа. Днес е забравил тази мисия. Войната в Украйна трябва да бъде спряна, а не подклаждана. Европейският съюз беше създаден, за да бъдат по-силни европейските народи заедно и да си помагат, а не за да бъдат командвани от една бюрократична система, която често работи за лобистки интереси", подчерта Вигенин на среща с жители на областния град, в която се включи цялата листа с кандидати. Той припомни, че партията е единствената, която акцентира, че здравето не е стока и настоява за реформа в здравеопазването, с държавен ангажимент за навременна, достъпна и качествена здравна помощ за всеки български гражданин.
„България има огромен проблем с недостига на медицински специалисти и трябва да се работи в посока на увеличаване и задържане в страната на тези кадри“, каза Стойнев. Според него Пазарджик може да стане обучителен център на медицински кадри, за да привлича привлича повече млади хора да развиват потенциала си тук. Водачът на листата на „БСП за България“ посочи, че това е възможно да се случи с безплатни целеви стипендии за редовни специализанти, които след това се ангажират да останат в българската здравна система.
Премахване статута на търговски дружества на държавните и общинските болници и равни условия за финансиране и контрол при разходване на публичните средства от лечебните заведения, независимо от собствеността им е също сред здравните политики, за които БСП настоява.
„БСП е партията, която работи за националния интерес, интерес, който е и европейски. Това означава евтин ток. За това заедно се борихме с Драгомир Стойнев, най-добрият водач за Пазарджишка област. Ще продължаваме да се борим за справедливо заплащане за всички, достъп до социални грижи и достойно бъдеще за младите", подчерта Цветелина Пенкова.

Таксиджиите нащрек: индийците им взимат хляба

автор:Дума

visibility 126

/ брой: 116

Алкохолът и тютюнът у нас - най-евтини в ЕС

автор:Дума

visibility 133

/ брой: 116

24 нови ракетни площадки срещу градушки

автор:Дума

visibility 123

/ брой: 116

Русия и Виетнам - все по-близки

автор:Дума

visibility 126

/ брой: 116

Шолц търси решение за миграцията

автор:Дума

visibility 126

/ брой: 116

"Хизбула" заплаши и Кипър

автор:Дума

visibility 112

/ брой: 116

Още един провал

автор:Деси Велева

visibility 126

/ брой: 116

По-добри времена

автор:Мая Йовановска

visibility 115

/ брой: 116

За късия хоризонт

visibility 123

/ брой: 116

Войната, която пак ни напомня: "Хора, бдете!"

автор:Евгений Белий

visibility 137

/ брой: 116

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ