23 Юли 2024вторник05:02 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Откриха откъде идва вкусът на кафето

/ брой: 215

автор:Дума

visibility 1882

Особеностите на вкуса на кафето, както и разликите между различните сортове, се определя от гъбички, развиващи се в кафеените зърна, твърдят от бразилския институт по хранителни технологии в доклад, изнесен пред международния конгрес на муколозите, тази година в Австралия.
По думите на Марта Таниваки, ръководител на екипа от бразилски учени, макар основната част от вкуса на кафето да се определя от свойствата на самите зърна, окончателният привкус се определя именно от гъбичките, които попадат в кафето по време на неговия растеж и се развиват там. А това какви именно ще са те, зависи от особеностите на мястото, където се отглежда кафето - почва, климат, влажност.
Като правило, твърдят бразилските учени, тези гъбички са безвредни за човешкия организъм, но има и някои, които не са безопасни и заради които зърната придобиват неприятен вкус.
Учените продължават изследването си, защото смятат, че по-доброто изучаване на различните видове гъбички може да доведе до подобряване на вкусовите качества на кафето, както и до създаване на нови сортове чрез механизъм, напомнящ много приготвянето на различните видове сирена и вина.

 

Обмислят увеличаване на стойността на ваучерите

автор:Дума

visibility 645

/ брой: 137

Германските вагони са извадени от употреба за профилактика

автор:Дума

visibility 622

/ брой: 137

БНБ намали прогнозата си за българската икономика

автор:Дума

visibility 602

/ брой: 137

Първо - членство в ЕС, после конституцията

автор:Дума

visibility 732

/ брой: 137

Словакия се гневи на санкции от Киев

автор:Дума

visibility 647

/ брой: 137

Сирийци наръгаха с нож германски учител

автор:Дума

visibility 603

/ брой: 137

Накратко

автор:Дума

visibility 564

/ брой: 137

Върнете ги!

автор:Мая Йовановска

visibility 674

/ брой: 137

Чувство на безпомощност

visibility 637

/ брой: 137

Лайен срещу Европа

автор:Юри Михалков

visibility 666

/ брой: 137

Мицкоски открито ни се подиграва

автор:Велизар Енчев

visibility 655

/ брой: 137

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ