13 Ноември 2024сряда01:20 ч.

ВРЕМЕТО:

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите, на които им предстои пътуване в следващите дни, да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри. Нови снеговалежи и в по-ниските части от страната се очакват през нощта срещу четвъртък, в четвъртък и през нощта срещу петък. Има повишена вероятност за значителни валежи и за образуване на снежна покривка над 10 - 15 cм в Предбалкана, Лудогорието и по проходите в Стара планина. В петък валежите ще спират, най-късно в Източна България. Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите, на които им предстои пътуване в следващите дни, да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри. Нови снеговалежи и в по-ниските части от страната се очакват през нощта срещу четвъртък, в четвъртък и през нощта срещу петък. Има повишена вероятност за значителни валежи и за образуване на снежна покривка над 10 - 15 cм в Предбалкана, Лудогорието и по проходите в Стара планина. В петък валежите ще спират, най-късно в Източна България.

Хлебарите искат стандарт за насъщния

/ брой: 154

автор:Дана Русева

visibility 2870

Идеята за въвеждане на стандарт в производството на масовия хляб у нас излезе от Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите. Още през февруари това предложение беше направено от регионалната организация на съюза в Монтана. "Стандарт е нужен, за да не се говори какво и как се слага в насъщния, а и защото цената на масовия хляб трябва да бъде и достъпна, и почти еднаква", заяви председателят на Регионалната организация на хлебарите и сладкарите-Добрич, Тошко Няголов. В индустриалните предприятия за хляб се влагат и доста други компоненти, които абсорбират повече вода. Това води до по-голям рандеман и оттам се повишава цената за сметка на брашното. Едно е да вложиш например 50 кг брашно, а друго 45 кг. С 5 кг се произвеждат още 20 хляба, обясни собственикът на фурна.
Предложението на федерацията за стандарта е в Министерството на земеделието, а сега се оказва, че индустриалните производители казват, че и те искат стандарт, казва още той. Предполага се, че до края на август ще бъдат въведени и стандарти в хлебопроизводството. Тогава на пазара ще има масов хляб - типов, "Добруджа" и "Стара Загора", за които ще се знае какво съдържат. В технологичните документации, които се използват, виждаме че има по 3-4  Е-та. Ако има стандарт за масовия хляб, това ще гарантира, че в него ще има истинско брашно, казва Няголов.

Българинът готов да похарчи средно 531 лв. на Черния петък

автор:Дума

visibility 751

/ брой: 216

Индустрията ни с първия ръст от 20 месеца

автор:Дума

visibility 907

/ брой: 216

Бюджет с 3% дефицит и пакет от мерки ще внесе служебната власт

автор:Дума

visibility 988

/ брой: 216

Над 17% от работещите в ЕС са били с временни договори

автор:Дума

visibility 759

/ брой: 216

Кремъл отрече за разговор Тръмп-Путин

автор:Дума

visibility 881

/ брой: 216

В РСМ очакват скоро промени в конституцията

автор:Дума

visibility 980

/ брой: 216

Вотът на доверие към Шолц преди Коледа

автор:Дума

visibility 858

/ брой: 216

Преходният съвет на Хаити уволни премиера

автор:Дума

visibility 809

/ брой: 216

Изолация и безсилие

автор:Александър Симов

visibility 733

/ брой: 216

Да направим крачка назад, за да вървим три напред като общество

автор:Дума

visibility 1035

/ брой: 216

България се нуждае от връщане на държавността

автор:Дума

visibility 821

/ брой: 216

Време е Борисов и Пеевски да бъдат изолирани от властта

автор:Дума

visibility 1005

/ брой: 216

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ