30 Юли 2024вторник20:23 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Предлагат вносно агнешко с етикет българско

/ брой: 63

автор:Дума

visibility 2368

Тази пролет очакваме цените на агнешкото месо да са същите като през миналата година, коментира пред БНР председателят на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация в България Симеон Караколев. Той допълни, че цената на едро за агнета в кланиците е между 7 и 9 лева без ДДС на кг. На дребно във фермите месото може да се намери за около 12-14 лева за кг живо тегло, а за трупно - 27-28 лева за кг. "Не би следвало да е по-скъпо в магазините", посочи Караколев.
Както вече стана известно по магазините на дребно агнешкото се предлага по около 32 лв. за килограм.
Агнешко месо, внос от Северна Македония, ще има тази година. Като проблем Колев посочи, че в магазинната мрежа то се предлага като българско и по този начин се иска по-висока цена, въпреки че агнешкото там е с 20% по-евтино.
По традиция българското месо запазва цени по-високи от вносното, а най-изгодно продължава да излиза купуването на живи агнета, уверяват животновъди. "Всички разходи се увеличават - вода, ток, ветеринарно-медицинските обслужвания. Трябва да се увеличат субсидиите", заяви Ахмед Джуджев - фермер в русенското село Тръстеник. "Без внос не можем да изхраним вътрешния пазар, вече не изнасяме нищо навън", допълни Красимир Кирилов - фермер във великотърновското село Шереметя.
"През тази година за първи път продадох всички агнета още бебета, още сукалчета, защото имаше много голямо търсене и тази година няма да имам агнета за празниците", разказа Галина Мирчева, собственик на овцеферма в село Петърница, Плевенско, цитирана от agri.bg. Някои хора са взимали животните, за да ги отглеждат с цел последваща търговия, други - за личното стопанство, добави тя.

Такса смет може да поскъпне седем пъти

автор:Дума

visibility 570

/ брой: 143

София предупреди Скопие да не блокира коридор номер 8

автор:Дума

visibility 552

/ брой: 143

Потребителски организации скочиха срещу “Temu” и “Shein”

автор:Дума

visibility 526

/ брой: 143

Николас Мадуро спечели изборите във Венецуела

автор:Дума

visibility 547

/ брой: 143

Крайнолеви били виновни за саботажите във Франция

автор:Дума

visibility 529

/ брой: 143

Ердоган се закани да нахлуе в Израел

автор:Дума

visibility 608

/ брой: 143

Мицкоски: Късаме български паспорти щом влезем в ЕС

автор:Дума

visibility 521

/ брой: 143

Заблудите на Мицкоски

автор:Велизар Енчев

visibility 605

/ брой: 143

Безумия

автор:Евгени Гаврилов

visibility 540

/ брой: 143

Гавра с правото

visibility 530

/ брой: 143

"Изключително разочароващи резултати"

автор:Дума

visibility 613

/ брой: 143

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ