09 Октомври 2024сряда14:03 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимка Списание "Атлетика"

Миткова надскочи себе си, но остана седма в Рим

Тийнейджърката се надява на виза за Париж

/ брой: 112

автор:Дума

visibility 1350

19-годишната Пламена Миткова отново надмина себе си. Във финала на скок дължина, при дебюта си на европейско първенство при жените, тийнейджърката от Пловдив подобри за втори път личния си рекорд на шампионата в Рим след квалификациите (6,71 м), приземявайки се на 6,80 м във втория си опит.
Това нареди световната шампионка за девойки до 20 г. на 7-а позиция в изключително силния финал. Миткова направи само още един успешен опит - 6,62 м, в четвъртия рунд, а в останалите 4 опита стъпи на дъската.
Първа с нов най-добър резултат в света за сезона стана олимпийската и световна шампионка Малайка Михамбо (Гер) със 7,22 м. За радост на тифозите, в последния си 6-и опит Лариса Япичино (Ит), дъщеря на италианската легенда Фиона Мей, се пребори за среброто с 6,94 м. Бронза заслужи Агате де Соуса (Порт) с 6,91 м, а със същия резултат, но с по-слаб втори опит, без медал остана другата натурализирана германка Микаеле Асани.
Първите седем скачачки направиха лични рекорди, а осмата завърши с 6,69 м.
„Доволна съм, че отново подобрих личното си постижение и това ще ми помогне за класиране за Олимпиадата, но и за другите стартове, които ми предстоят. Надявам се, че и в тях ще успея да подобря резултата си. Сега ми предстои един турнир и после държавното първенство във Велико Търново. Надявам се, че на мой терен ще направя ново лично постижение, а защо не и норматив за Олимпиадата", коментира Миткова.
За първи път в историята на еврошампионатите атлетите с най-добри резултати в отделните секции получиха премии по 50 000 евро.

Без развита енергетика няма национален суверенитет

автор:Дума

visibility 33

/ брой: 192

Изграждането на АЕЦ "Белене" трябва да продължи

автор:Дума

visibility 38

/ брой: 192

За мен Родопите са кауза

автор:Дума

visibility 37

/ брой: 192

Предлагаме решения за развитието на Ямбол

автор:Дума

visibility 39

/ брой: 192

Урсула фон дер Лайен на съд за измама с ваксини

автор:Дума

visibility 38

/ брой: 192

Протестиращи в Тирана искат служебен кабинет

автор:Дума

visibility 35

/ брой: 192

Влизаме в сухопътен Шенген?

автор:Дума

visibility 35

/ брой: 192

Палестина преговаря за двамата ни заложници

автор:Юри Михалков

visibility 37

/ брой: 192

Реалност или химера

автор:Евгени Гаврилов

visibility 30

/ брой: 192

Бедните плащат повече за въглеродни емисии

автор:Дума

visibility 52

/ брой: 192

Най-голямата ми радост е да помагам на хората

автор:Юлия Кулинска

visibility 39

/ брой: 192

БЪЛГАРИЯ или Пеевски?

visibility 36

/ брой: 192

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ