09 Октомври 2024сряда15:27 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Енергиен форум на "БСП-ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА":

Без развита енергетика няма национален суверенитет

Стоим твърдо в защита на въглищните централи и за предоговаряне на Зелената сделка, заяви Иван Таков

/ брой: 192

автор:Дума

visibility 541

"Без развита енергетика няма суверенитет. БСП винаги е настоявала за запазване и стратегическо развитие на ядрената енергетика като основа на енергийната сигурност на страната, включително и чрез възобновяване на проекта "Белене". Категорично сме за отлагане на либерализацията на пазара на електроенергия за бита. Стоим твърдо в защита на въглищните централи и за предоговаряне на т.нар. Зелена сделка. Така обобщи позициите на "БСП-ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА" лидерът на БСП в София Иван Таков по време на отрасловата експертна среща по въпросите на енергетиката на България, организирана от столичната организация на социалистите.
"Лявото разполага с изключителни експерти в сектор енергетика, който има ключово значение за националната ни сигурност. В листата с кандидати за народни представители от 24 МИР е проф. Янко Янев, директор на Института за управление на ядрените знания във Виена и член на Нюйоркската академия на науките, на Американското и Европейското ядрено дружество", отбеляза Таков. Като председател на групата общински съветници от БСП в СОС той обърна внимание на катастрофалното състояние на "Топлофикация София", което е нагледен пример за некомпетентното управление на ГЕРБ и на ПП-ДБ в столицата.
"АЕЦ „Белене“ е стратегически проект с нулев финансов риск. Финансирането е един от най-съществените проблеми и той трябва да бъде решен от политиците", заяви проф. Янев.
В дискусията участваха водачите на листите в 23 и 24 МИР Габриел Вълков и Атанас Атанасов, Цветелина Пенкова, евродепутат от БСП и президент на Европейския енергиен форум, Пламен Павлов, председател на Българската газова асоциация, енергийните експерти Таско Ерменков, Еленко Божков, Валентина Узунова, както и други кандидати за народни представители от трите листи на лявото обединение.
"Трябва ефективно да използваме водните си ресурси. Приоритет остава спешният ремонт и възстановяване работата на ПАВЕЦ „Чаира“. Трябва да подобрим и подновим електропреносната мрежа и свързаността в България, региона и ЕС", заяви Цветелина Пенкова.
Д-р Пламена Заячка от АБВ заяви, че "БСП-ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА" е силата, която  поставя въпроса за енергийната сигурност като национален и надпартиен приоритет. Тя напомни, че в лявото обединение са хората, които заедно и поотделно са защитавали енергийното бъдеще на България.
Участниците бяха единодушни, че без самостоятелна и развита енергетика не може да говорим за национален суверенитет.

Урсула фон дер Лайен на съд за измама с ваксини

автор:Дума

visibility 491

/ брой: 192

Протестиращи в Тирана искат служебен кабинет

автор:Дума

visibility 453

/ брой: 192

Влизаме в сухопътен Шенген?

автор:Дума

visibility 442

/ брой: 192

Палестина преговаря за двамата ни заложници

автор:Юри Михалков

visibility 478

/ брой: 192

Реалност или химера

автор:Евгени Гаврилов

visibility 519

/ брой: 192

Бедните плащат повече за въглеродни емисии

автор:Дума

visibility 490

/ брой: 192

Най-голямата ми радост е да помагам на хората

автор:Юлия Кулинска

visibility 484

/ брой: 192

БЪЛГАРИЯ или Пеевски?

visibility 494

/ брой: 192

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ