20 Август 2024вторник19:19 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимка БТА

БСП:

На ръба сме на политически крах

Президентът Радев отхвърли новия служебен кабинет заради вътрешния министър Калин Стоянов

/ брой: 158

автор:Дума

visibility 847

"Страхувам се, че вече сме по ръба на Конституцията. Всякакво безкрайно отлагане на изборите би задълбочило конституционната криза. При всички положения тези избори не могат да бъдат отлагани до безкрайност." Това заяви вчера и.ф. председател на БСП Атанас Зафиров на брифинг, след като президентът Румен Радев отказа да назначи нов служебен кабинет заради министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.
Кандидатът за премиер Горица Кожарева обаче отказа да замени Калин Стоянов.  
"Това НС е изчерпано и несъстоятелно и не бива да взима никакви важни решения", подчерта Зафиров.
От БСП призовават всички в тази т.нар. "домова книга", отказали да бъдат служебен премиер, да преосмислят своята позиция.
"Бяхме категорично против неграмотните и некадърни промени в Конституцията. Най-много вина имат партиите, които са гласували за тях, сега много гласовито ад хок искат да ограничат последствията от тях. Това е пореден епизод на разпада на държавността", коментира Зафиров.
"Подкрепяме позицията на Радев, която е принципна и последователна. Не става въпрос за липса на личностни и професионални качества, а обществена реакция, видима още на консултациите при президента. Не може един възлов министър да е препъникамък за функционирането на цялата държава", категоричен е Зафиров.
Изпълнителното бюро на БСП ще излезе днес с официални предложения за изход от политическата криза.

Двойно по-ниски добиви от слънчоглед

автор:Дума

visibility 687

/ брой: 158

Повече пари за изостаналите райони искат фермери

автор:Дума

visibility 727

/ брой: 158

Ядем грузински сафрид и турски калкан

автор:Дума

visibility 626

/ брой: 158

Експерт: Възможно е ново поевтиняване на горивата

автор:Дума

visibility 695

/ брой: 158

Проливни дъждове и наводнения в Европа

автор:Дума

visibility 711

/ брой: 158

Oсвободиха четирима българи на Халкидики

автор:Дума

visibility 678

/ брой: 158

Над 300 мигранти за ден в Испания

автор:Дума

visibility 651

/ брой: 158

Украйна отново въведе режим на тока

автор:Дума

visibility 624

/ брой: 158

Маймуната и ядреният реактор

автор:Александър Симов

visibility 694

/ брой: 158

Къде гледа БНБ?

автор:Нора Стоичкова

visibility 731

/ брой: 158

Безработица: Ефектът на еврозоната

автор:Гарабед Минасян

visibility 673

/ брой: 158

Възможен ли е компромис по сделката с "Боташ"

visibility 728

/ брой: 158

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ