29 Септември 2024неделя21:16 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

С празник за младите хора и семействата „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ започна предизборната кампания в Ямбол

автор:Дума

visibility 450

Коалиция „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ започна предизборната си кампания с представяне на политиките за младите хора. В градския парк на Ямбол се събраха представители на листата на „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“  заедно с техните семейства, деца, внуци, приятели, симпатизанти, коалиционните партньори, за да споделят с младите хора на Ямбол какви мерки е предвидила да реализира обединената левица в своите 100 решения за ускореното развитие на България.

Политиката на „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ за подкрепа на младите хора е обединена в три основни стъпки: „Първа работа! Първи дом! Първо дете“, а това са първите три стъпки на всеки млад човек, който търси развитие и личностна реализация, коментира водачът на листата Красимир Йорданов в разговори с младите хора.

Подкрепата на „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“  за първа работа включва няколко мерки, сред които - млади хора до 26 г. да бъдат освободени от данък общ доход, ако доходите не надхвърлят две минимални работни заплати, което ще увеличи заплатите им с до 200 лв. на месец според доходите. Предвижда се и данъчна ваканция за срок от 3 години за завършилите висше образование, когато работят по специалността си в България и доходите им не надминават максималния осигурителен доход. За да се стимулира икономическата активност сред младите, обединената левица предвижда изготвяне на програма за стартиращи малки бизнеси с национално и европейско финансиране за млади предприемачи до 29 г.

Предвидена е и подкрепата за първи дом. Тя включва осигуряване на държавна субсидия до 40 000 лв. за закупуване или строителство на основно жилище на семейства с две и повече деца, на което поне единият родител е под 40 г. и двамата са осигурени и с непрекъснат трудов стаж в последните две години. Условието е жилището да не бъде продавано или отстъпвано с право на ползване в срок от 10 години.

Много от мерките за младите хора са насочени към подкрепата за децата. „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ отново предлага в програмата си увеличаване на еднократната помощ за раждане на дете - 5 000 лв. за първо, 10 000 лв. за второ и трето дете на осигурени родители. Друга мярка, за която левити сили настояват отдавна е изравняване на размера на майчинството през втората година с размера на минималната работна заплата – сега е 780 лв.,  минималната заплата е 933, а догодина ще бъде 1077 лв.

Предвижда се и държавна стипендия за майки студентки в редовна форма на обучение с деца до 6 г. в размер на 300 лв., както и допълнителна подкрепа за самостоятелните родители чрез ваучери за услуги в помощ на отглеждането на дете.

Като грижа към децата „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ отново залага и на безплатни лекарства по рецепта за всички деца до 16 г. и увеличаване на еднократната помощ за ученици на 350 лв. и предоставянето й на ученици и от 5,6 и 7 клас. Сега помощта е 300 лв. и се дава на ученици от 1, 2, 3, 4 и 8 клас.

За децата имаше игри и изненади, а родителите се запознаха с част от мерките, за да видят в тях истинската алтернатива и подкрепа.

В инициативата за младите хора под наслов „Първа работа! Първи дом! Първо дете!“ се включиха водачът на „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“  в област Ямбол Красимир Йорданов; вторият в листата – Митка Иванова; третата и най-млада кандидатка за народен представител – 30-годишната Ивомира Кефалова, представител на „Изправи се. БГ“; петият в листата Коста Костов, представител на АБВ и Анета Атанасова, също представител на представител на АБВ.

58% от българите печелят колкото за разходи

автор:Дума

visibility 2379

/ брой: 184

Плоският данък е по-изгоден за богатите

автор:Дума

visibility 2698

/ брой: 184

Забраняват да си продаваме колата на части

автор:Дума

visibility 2393

/ брой: 184

Такситата с двойна тарифа по празниците

автор:Дума

visibility 2417

/ брой: 184

ЕС започва преговори с Албания за членство

автор:Дума

visibility 2462

/ брой: 184

Русия променя ядрената си доктрина

автор:Дума

visibility 3111

/ брой: 184

Призив за край на огъня между Израел и Ливан

автор:Дума

visibility 2659

/ брой: 184

Накратко

автор:Дума

visibility 10172

/ брой: 184

Кметът-бомба

автор:Александър Симов

visibility 7631

/ брой: 184

Линията на осъдените души

автор:Барбара Пейчинова

visibility 3633

/ брой: 184

За колко ни оценяват

автор:Евгени Гаврилов

visibility 4307

/ брой: 184

Глобалният мир е пред безпрецедентна заплаха

автор:Дума

visibility 2609

/ брой: 184

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ