09 Септември 2024понеделник15:38 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Колонката на Юри Михалков

Ядреният терорист НАТО

/ брой: 171

автор:Юри Михалков

visibility 380

НАТО за сетен път доказа, че е дорасла да се нарича Няма Акъл Тази Организация. Поводът за този извод е разкритието на украинския военнопленник Михаил Шкода от 9 разузнавателна рота на 82 бригада на украинските въздушно-десантни сили, че специалисти от НАТО заедно с украински военни са участвали в подготовката за миниране на Курската АЕЦ в хода на украинското нахлуване в Курска област на 6 август. За участието на натовските спецове Шкода и други войници са чули лично от главнокомандващия украинската армия ген. Александър Сирски на 5 август. Сирски не уточнил пред наобиколилите го в кръга войници от ротата кои натовски специалисти са подготвяли злокобния саботаж, но не е трудно да се досетим.
Обичайните заподозрени в случая са Великобритания, Полша, някои балтийски държави, вероятно и натовски страни с АЕЦ – Франция, Белгия, Холандия, Германия или Финландия. (Няма да се изненадам, ако е имало и българин).
Планът бил украинската част да пробие и да стигне до централата. Тъй като в областта няма много руски военни части, те могли бързо да направят това. Ротата трябвало да минира централата с дистанционни експлозиви, да се изтегли обратно, след което взривовете да бъдат задействани. Това трябвало да стане след допусканата поява на руски части в района, за да падне върху Русия вината за трагедията.
Вече знаем, че Русия не допусна изпълнението на пъкления план. Но това изобщо не оневинява НАТО и страните, чиито спецове са го изработили.
Катастрофата в Чернобилската АЕЦ ще изглежда като загрявка, ако украинските сили ударят действащия реактор на АЕЦ Курск, предупреди тези дни директорът на Росатом Алексей Лихачов сред среща с шефа на МААЕ Рафаел Гроси.
Изключено е централата на алианса в Монс да не е знаела за подготвения план. Не я оневинява дори, ако се прави, че не е знаела. Само че се получава ето какво - първо, взривяването на експлозиви в централата би означавало най-малко военна атака срещу цивилна инфраструктура, което е в разрез с налаганите именно от Запада правила на съвременната война.
И второ, но далеч по-утежняващо, е, че планираната сатанинска диверсия би довела до ядрена катастрофа за Русия и за част от Европа. От омраза, но и от безсилие към Русия алиансът би бил готов да предизвика ядрена трагедия. Да стане ядрен терорист.
Ето защо случаят дава основание НАТО или отделни нейни членове да бъдат заподозрени и съдени за подготовката на военно престъпление и на престъпление срещу човечеството.
Навремето оприличих организацията с централа в белгийското градче Монс като Няма Акъл Тази Организация, защото вместо да се задейства  срещу мигрантското нашествие в Европа през 2015 г., тя проведе учения в Испания, Португалия и Италия срещу руската заплаха. А през 2017 г. в годишен доклад нейният шеф Йенс Столтенберг постави Русия наравно с „Ислямска държава“ като заплаха за пакта. През 2019 г. френският президент Еманюел Макрон направо каза, че алиансът е в „мозъчна смърт“.
Е, смъртта на акъла не се ли потвърждава и в случая с Курската АЕЦ...

Всеки четвърти българин живее на студено

автор:Дума

visibility 237

/ брой: 171

Сметките за ток стават електронни

автор:Дума

visibility 239

/ брой: 171

С 1,97 млрд. лв. повече са събраните данъци

автор:Дума

visibility 215

/ брой: 171

Пети сме в ЕС по качествени плажове

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 171

Мицотакис обеща по-социални политики

автор:Дума

visibility 204

/ брой: 171

Хиляди на протест срещу политиката на Макрон

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 171

Възможен е нов атентат в Словакия

автор:Дума

visibility 230

/ брой: 171

Накратко

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 171

В дълг пред Девети септември

автор:Боян Бойчев

visibility 249

/ брой: 171

Вози се на кола

автор:Барбара Пейчинова

visibility 356

/ брой: 171

Ядреният терорист НАТО

автор:Юри Михалков

visibility 260

/ брой: 171

БСП обедини лявото

автор:Юлия Кулинска

visibility 264

/ брой: 171

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ