08 Август 2024четвъртък00:32 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимка БТА

Изложба за Шандор Петьофи гостува в Смолян

/ брой: 149

автор:Дума

visibility 156

Изложбата "Петьофи обикаля света" гостува в Регионалния исторически музей "Стою Шишков" в Смолян, съобщи за БТА Анна Болгурова, музеен педагог и екскурзовод. Експозицията е изготвена по поръчка на Министерството на външните работи и външноикономическите отношения на Унгария, с подкрепата на Литературния музей "Петьофи" и ще остане в Смолян до 30 септември. Изображенията от изложбата са придружени с текстове, които обясняват ключови моменти от делото и живота на легендарния поет и революционер. Анна Болгурова посочи, че Шандор Петьофи за своите 26 години живот написва близо 1000 стихотворения. Той се превръща в централна фигура на унгарската идеология в европейската революционна вълна като поет, поставил лозунга за граждански свободи и национално самоопределение на знамето на революцията от 1848 г., в борбата за свобода служи на родината си като офицер-защитник за запазване достиженията на революцията.

Осем пъти повече коли върнати от преглед

автор:Дума

visibility 579

/ брой: 149

НКЖИ с нов изпълнителен директор

автор:Дума

visibility 633

/ брой: 149

Иран прави коалиция срещу Израел

автор:Дума

visibility 675

/ брой: 149

САЩ осуетили покушение срещу Путин и Белоусов

автор:Дума

visibility 757

/ брой: 149

70 евродепутати не искат Унгария в Шенген

автор:Дума

visibility 491

/ брой: 149

Нова Зеландия отменя зелени политики

автор:Дума

visibility 571

/ брой: 149

Лекари като таксиджии

автор:Аида Паникян

visibility 857

/ брой: 149

Велико самочувствие

visibility 850

/ брой: 149

Опасният Зеленски

автор:Юри Михалков

visibility 1005

/ брой: 149

Глобален срив на фондовите пазари

автор:Дума

visibility 590

/ брой: 149

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ