24 Юли 2024сряда22:17 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Борислав Гуцанов: Всеки един социалист трябва да дойде на Бузлуджа

Поне в такъв момент институциите трябва да могат да си говорят помежду си

автор:Дума

visibility 606

„Всеки един социалист трябва да дойде на Бузлуджа. Това е нормалното и така трябва да бъде. Повече от 130 години се събира Социалистическата партия на върха и това наистина е голям празник. Колко са партиите в света, които имат такава история зад гърба си?“. Това попита в ефира на Nova News председателят на ПГ на "БСП за България" Борислав Гуцанов.

На въпрос дали се очаква представители на старото ръководство на партията да уважат Националния събор на левицата той отговори, традициите трябва да бъдат уважени от всички социалисти. Според него това е едно ново начало и за БСП и за лявото пространство и за страната ни! „Такава мъдрост и такова обединение се изисква, за да може България да тръгне напред и нагоре, а не това, на което сме свидетели. Където и да се обърнеш виждаш проблеми, държавността ни е поставена на карта, това ли искаме или искаме да видим модерна България?”, попита Гуцанов.

На въпрос за събитията на Бузлуджа Гуцанов обясни, че първо на 26 юли, в навечерието на Бузлуджа ще се състои голямо събиране в Стара Загора с всичките леви партии, където ще бъде предложен, обсъден и подписан документ за съвместни действия и съвместна работа на цялото ляво пространство. „Нещо, което повече от 10 години не се е случвало. Мисля че всеки един си е взел поуките от това в което се нагледахме в последните години“, обясни той и допълни, че на 27-ми левите партии заедно ще се качат на върха в 11.30 часа за официалната част от честването. „Много хубаво е че според предварителните заявки, които получаваме от областите, че близо 30 процента повече социалисти и симпатизанти отколкото миналата година очакваме на върха”, каза още социалистът.

На въпрос за назначаването на посланик в Украйна, Гуцанов изрази съгласие с президента Радев. Според него не е нормално, както казва премиерът Главчев да няма кой да отиде посланик там, а липсата на съгласуване на посланиците с президента при положение че е пределно ясен законът по тази тема, не говори добре за институциите. „Поне в такъв момент институциите трябва да могат да си говорят помежду си”, категоричен бе той. По думите му това, че не се праща официален посланик в Украйна е заобикаляне на закона, което не говори добре за Министерския съвет.

Като основни цели пред БСП Гуцанов посочи: събиране на хората в БСП, които са били обидени и изгонени от БСП: събиране на левите партии, за да има един ляв патриотичен фронт; прекратяване на безумната студена война, която се водеше с президентската институция.

Той подчерта обаче, че случаят с Николай Ненчев е ясен и принципен въпрос и няма общо с третия мандат. “Решението на президента на кого да връчи третия мандат е в неговите ръце. Той трябва да прецени всичките плюсове и минуси“, каза още социалистът . По думите му ако се гледа държавнически, то кабинет на националното спасение, на националното съгласие от експерти би бил възможен в този тежък момент на страната ни. „Това обаче зависи от всяка една от политическите партии. Което зависи от нас ще бъде направено, но в крайна сметка трябват и други партии“, подчерта зам.-председателя на ПГ на левицата. Той подчерта, че законодателят е преценил, че щом са изчерпани първата и втората възможност, третата трябва да бъде по-различна и да дава други опции. „Трябва всяка една от партиите да надскочи собственото си его и да има друг тип мислене - държавническо мислене“, категоричен бе той.

Глобалният Юг аплодира Китай

автор:Дума

visibility 338

3000 престъпления на ден срещу жени

автор:Дума

visibility 483

/ брой: 139

Словакия получи от САЩ два Ф-16

автор:Дума

visibility 479

/ брой: 139

14 палестински фракции се споразумяха в Китай

автор:Дума

visibility 471

/ брой: 139

Унищожител и гробар

автор:Александър Симов

visibility 538

/ брой: 139

Светът пак е Олимпиада

автор:Марин Милашки

visibility 501

/ брой: 139

Напразни надежди

автор:Евгени Гаврилов

visibility 523

/ брой: 139

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ