18 Септември 2024сряда17:24 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Мая Манолова няма да води или да участва в листа

Съставът и водачите на "БСП-Обединена левица" ще са ясни до края на седмицата, заяви Атанас Зафиров

/ брой: 178

автор:Дума

visibility 126

Председателят на „Изправи се, България“ Мая Манолова заяви, че няма да бъде водач и няма да участва в кандидат-депутатска листа на "БСП-Обединена левица". Манолова призова лидерите на левите партии да направят крачка назад и да дадат път на младите. По този начин ще покажем, че не сме в това обединение заради депутатските места, посочи тя. Манолова отправи това послание и към лидерите на парламентарно представените партии, които ни пращат на седми подред избори. Време е да освободите политическата система, време е и вие да дадете път на младите, заяви тя.  
Манолова подчерта, че давайки крачка назад от листите, не се отказва от каузите на „Изправи се, България“ и ще участва в работата на обединената левица с експертност и със законопроекти.
"Представихме своите приоритети в 21 точки, които ще станат част от общата предизборна програма на лявото обединение, както и седем законопроекта, които ще настояват да бъдат внесени в следващия парламент. Сред тях са закон за частния фалит, за колекторските фирми, за таван на банковите такси, закон срещу вноса на смесен битов отпадък и правила за съхраняване и изгаряне на боклук, и закон „Антиспекула“, изреди Манолова.
И.ф. председател на БСП Атанас Зафиров я поздрави за решението да направи крачка назад и да не е част от листите на лявото обединение. По думите му това дава отговор на много от спекулациите, направени в последните дни. Зафиров отбеляза, че това не е предварително поставено условие към партньорите в коалицията, а лично решение и преценка на съответната политическа сила. "Единственото, на което държим, е в нашите листи да няма лица с неясен профил, със спорна репутация и подобен тип политическо поведение. Това е единственото условие, което сме поставили на нашите партньори, както и те на нас", поясни той.
Зафиров съобщи, че до края на тази седмица ще се проведе заседание на Националния съвет на БСП, на което ще бъдат определи съставите на листите и избрани водачите. Оставам оптимист за резултата, който ще получим, коментира Зафиров. Той нарече спекулативни публикации в медиите за евентуални водачи.
Срокът за регистрацията на листите в районните избирателни комисии е 24 септември.
"Процесът по структуриране на лявото обединение върви с пълна сила. Предизборната платформа на "БСП-Обединена левица" е почти готова. Нашата кауза е да дадем реална алтернатива и надежда на българските граждани", обясни Зафиров.

Токът в Южна Европа - до пет пъти по-скъп

автор:Дума

visibility 535

/ брой: 178

Фон дер Лайен ни даде постен и скромен ресор

автор:Дума

visibility 570

/ брой: 178

Единайсет жени в новата Еврокомисия

автор:Дума

visibility 575

/ брой: 178

Атина иска европейско решение за мигрантите

автор:Дума

visibility 565

/ брой: 178

Накратко

автор:Дума

visibility 463

/ брой: 178

Ще се примири ли ЕП?

автор:Кристиан Вигенин

visibility 575

/ брой: 178

Светът по ръба на глобална и ядрена война

автор:Юри Михалков

visibility 579

/ брой: 178

Такса смет или национална криза с боклука?

автор:Барбара Пейчинова

visibility 532

/ брой: 178

Неуредици

автор:Барбара Пейчинова

visibility 559

/ брой: 178

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ