03 Юли 2024сряда22:42 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

България на опашката по конкурентоспособност

/ брой: 124

автор:Дума

visibility 75

Според Годишника на световната конкурентоспособност за 2024 г. на Института за развитие на управлението - Швейцария (Institute for Management Development – IMD) през 2024 г. България заема 58-о място от общо 67 държави, отбелязвайки липса на напредък от 2021 г. насам. Този резултат отразява както положителните аспекти, така и предизвикателствата, пред които страната е изправена, съобщи Българската търговско-промишлена палата (БТПП). През 2020 г. страната бе на 48-о място, но последваха значителни колебания, отразяващи различни икономически и политически фактори.
Първите три държави в годишната класация за 2024 на световната конкурентоспособност на IMD, са Сингапур, Швейцария, Дания. Основните фактори на профила на конкурентоспособност в България включват: икономическо представяне (ефективност), ефективност на правителството, бизнес ефективност (среда) и инфраструктура. Спрямо предходната 2023 година, страната бележи най-висок спад по отношение на състоянието на инфраструктурата (от 54-о на 59-о място) и бизнес средата (от 62-о на 65-о място). Въпреки това за трета поредна година България отбелязва растеж в икономическата си ефективност (от 48-о на 45-о място), основно благодарение на подобрените си макроикономически показатели като растящия реален БВП на глава от населението, посочва БТПП. Въпреки това страната се сблъсква с предизвикателства като устойчивостта на икономиката и дългосрочния растеж на заетостта, където заема съответно 63-о и 55-о място, отбелязва БТПП.

Македонски министър крие българско гражданство

автор:Дума

visibility 1488

/ брой: 124

Македонски министър с българско гражданство

автор:Дума

visibility 1516

/ брой: 124

Арестуваха мъж с арбалет в Белград

автор:Дума

visibility 1453

/ брой: 124

Орбан пристигна в Киев за разговори за мир

автор:Дума

visibility 1464

/ брой: 124

Много е страшно

автор:Деси Велева

visibility 1549

/ брой: 124

Кой се меси в Църквата?

автор:Камелия Базова

visibility 1536

/ брой: 124

Логичен резултат

автор:Евгени Гаврилов

visibility 1517

/ брой: 124

Изгубени в политическия лабиринт

автор:Юлия Кулинска

visibility 1425

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ