11 Юли 2024четвъртък23:23 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Група "Фактор" празнува 50 години с рок концерт

Събитието открива цикъла "Остров на музиката" на Лятната естрада в Борисовата градина

/ брой: 130

автор:Дума

visibility 414

Концерт на рок група "Фактор" ще се състои на 16 юли от 19,30 ч. на Лятната естрада в Борисовата градина (а при лоши метеорологични условия - в Концертната зала на ОКИ ДК "Средец"). Събитието е част от концертния цикъл "Остров на музиката", организиран за 15-а поредна година от ОКИ ДК "Средец" и посветен на 50-годишния юбилей на групата.
Създадена от Веселин Тодоров, към настоящия момент формацията е в състав: Веселин Тодоров - бас китара, Васил Стоянов - соло вокал, Петър Георгиев-Пешето - първа китара, Румен Лозанов - клавишни, Атанас Стефанов - втора китара, и Йордан Стаменков - ударни.
Група "Фактор" е носител на множество български и международни награди. Хитове в репертоара й са песни с младежка и социална тематика, които десетилетия наред се пеят от поколения българи: "Приятели" ("Бяхме момчета 16-годишни"), "Главната улица", "Високото момиче", "Самотният", "Съседката", "Как да стане сън войната" и много други. В края на 2022 г. е заснет филм за историята на "Фактор", озаглавен "Срещу времето". Той бе излъчен по БНТ и в кината.
Цикълът от събития "Остров на музиката" е един от акцентите на честването на 50-ия юбилей на ОКИ Дом на културата "Средец", който дава сцена на доказани и млади професионалисти - певци и инструменталисти в жанровете джаз, суинг, класическа музика, рок, поп, фънк, латино муика и др.
Новият елемент на надграждане на досегашните постижения на Дома тази година е представянето на съвсем млади музиканти, които правят първите си стъпки в музиката, като например членовете на Ансамбъл "Престо" към НУМТИ "Добрин Петков" в Пловдив и групата "CATCH/22", събрала се миналата година за обучение и изява в модула "Млади таланти" на Банско джаз фестивал. В програмата са и солисти на НМТ "Стефан Македонски". Тази година в цикъла ще бъде представено международно партньорство - на български и канадски артисти.
Целта на "Остров на музиката" е обогатяването на летния културен живот на столицата. Затова и събитието е включено в Културния календар на Столичната община. Входът за всички концерти е свободен. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Министерството на културата. Партньор на събитието и тази година е ОКИ ДК "Искър" чрез предоставяне възможността за безвъзмездно участие на Софийския духов оркестър с диригент Юли Дамянов, включен в програмата на 10 юли.

Газифицирането на Банско и Разлог пак се отлага

автор:Дума

visibility 463

/ брой: 130

Положението в "Мини Марица-изток" е критично

автор:Дума

visibility 522

/ брой: 130

Приходите от нощувки с ръст от 32%

автор:Дума

visibility 382

/ брой: 130

Евростат отчете спад при жилищните сделки у нас

автор:Дума

visibility 451

/ брой: 130

Гърция стана за смях с 6-дневна работна седмица

автор:Дума

visibility 510

/ брой: 130

Грузия ще се справи и без помощи от ЕС

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 130

Прокуратурата разследва Льо Пен за корупция

автор:Дума

visibility 454

/ брой: 130

Накратко

автор:Дума

visibility 397

/ брой: 130

Смет на човек

автор:Деси Велева

visibility 491

/ брой: 130

ВиК консолидация, но каква?

visibility 434

/ брой: 130

По протокола на ШОС

visibility 444

/ брой: 130

Стажът за пенсия - все по-скъп и недостъпен

visibility 437

/ брой: 130

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ