14 Юли 2024неделя02:53 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Задокеанският посредник

/ брой: 212

автор:Георги Георгиев

visibility 1569

Е, такаво чудо досега не е било. Цял посланик да присъства на заседание на ръководството на българска политическа партия, с което да обсъжда политиката на същата тази партия спрямо случващото се в страната. Да, знаем, че в началото на демократичния преход американските посланици са били нещо като, хм, как по-меко и дипломатично да се изразим, абе нещо като вещи консултанти на младото СДС. Но във вчерашния случай, в който посланик Джеймс Уорлик участва в заседанието на Националния изпълнителен съвет на СДС, вече не иде реч за консултантски услуги или за "мъдра направляваща ръка". От думите на лидера на СДС Мартин Димитров разбираме, че на г-н Уорлик му готвят ролята на посредник между управляващите и синята партия. Причината била, че идеите на дясната партия трудно стигали до властта.
Тази история с посредника г-н Уорлик, ако действително сте се вързали на мартинчовите приказки, е доста неблагодарна. Тук, в България, дето по татово време редовно гледахме испанския сериал "Синьо лято", много добре знаем това. Там посредникът беше наречен... А, я по-добре гледайте филма и без това си падате по сериали. Дори участвате в тях, в което няма нищо лошо, щом имате свободно време.
Между другото, какво чините на партийната сбирка, г-н посланик? Честно казано, присъствието ви на нея може да се схване като подкрепа на вашата страна за тази формация. Подочували сме, че вашите предшественици са се заигравали, меко казано, с десните партии у нас, даже някак си това се схваща като "добър тон" на американските посланици, но все пак... Ако в СДС са забравили, вие като един мъдър, обръгнал в кариерата дипломат, трябва да им напомните, че те са независима партия в независима държава, която е суверенна и т.н., и т.н. Пък после пийте с Мартин Димитров по едно кафе, може и на снимачната площадка на сериала, в който участвате, и му обяснете нещата от живота. Тогава и нашето външно министерство няма как да ви хване за недопустими действия. Впрочем то май няма никакви намерения да ви прави забележки или да играе на "персона нон грата"...
А г-н Димитров, ако наистина ще провежда серия от срещи с чужди посланици, което само по себе си е нещо нормално, добре беше да започне с такъв от Европейския съюз. Например с белгийския, защото Белгия сега председателства ЕС. Това щеше да бъде поредното потвърждение за основния стратегически курс на България, който следваме вече сумата ти години. Или него не следваме вече?
 

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1179

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1098

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1276

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 1142

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1273

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1282

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1173

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1189

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ