14 Юли 2024неделя05:59 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Туристически организации искат смяна на министъра

/ брой: 38

автор:Дума

visibility 294

Туристически организации масово се обявиха срещу оставането на Зарица Динкова като министър на туризма при ротацията. Българската асоциация на туристическите агенции  са на категоричното мнение  че Динкова не бива да остава на поста министър на туризма. За 9 месеца тя показа, че нищо не прави, освен някакви безмислени срещи, които остават без резултат. По никакъв начин не откликва на проблемите на бизнеса“, заяви пред TravelNews проф. Георги Рачев, зам.-председател на асоциацията на туристическите агенции. Според него Динкова е далече от бизнеса и не разбира нищо от туризъм.  Туристическите агенции са недоволни,че туризмът продължава да не е приоритет на държавата и само нашата страна в Европа не е възвърнала туристите и приходите в сектора на нивата от преди ковид-пандемията.
От Обединение "Бъдеще за туризъм" също са недоволни от представянето на Динкова. "Настояваме за човек, който да иска да работи за решаване проблемите на бранша“, обяви Павлина Илиева, председател на обединението. Тя припомня, че все още нищо не се прави за създаване на обещания гаранционен фонд за туроператорите, нито се работи по нов закон за туризма.
Председателят на Българската асоциация за туризъм Ивелин Кичуков също коментира, че общуването на бизнеса със сегашния министър е много трудно. „Никакво желание за подкрепа на бизнеса и вникване в неговата проблематика. Няма никакво общуване с бранша, а само с определени сдружения, които не критикуват министъра“, посочи той. Кичуков отчита, че единственото, с което може да се похвали министър Динкова за времето, през което е на поста, са отпуснатите 5 млн. лв. от бюджета за финансиране на маркетингови дейности в Черноморските общини в партньорство с туроператорите. Рано е обаче да се каже дали тази програма ще е ефективна.
Браншът критикува Динкова, че през изминалия летен сезон не е защитила адекватно българския туризъм по време на хибридните атаки срещу Българското Черноморие след взривяването на язовир „Нова Каховка“ в Украйна. Намесата й е била закъсняла, едва след изявлението на Министерството на околната среда и водите.
Браншът е недоволен и от липсата на промяна в рекламата на България като туристическа дестинация. "Не виждаме промени за по-добро. На българските щандовете на международни изложения се рекламират отделни общини, което като краен резултат е кръгла нула", подчерта Ивелин Кичуков.

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1179

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1098

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1276

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 1142

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1273

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1282

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1173

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1189

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ