14 Юли 2024неделя05:45 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Накратко

/ брой: 26

автор:Дума

visibility 658

Брюксел отново с маски заради грип
Белгийските здравни власти издадоха предупреждение за "оранжев код“, тъй като страната е изправена пред рязко покачване на случаите на грип. Носенето на маски за лице вече е "силно препоръчително“ за уязвимите хора.

"Луфтханза" започна стачка
Започна 24-часова предупредителна стачка на наземния персонал на германската авиокомпания "Луфтханза". Тя засяга летищата във Франкфурт, Мюнхен, Хамбург, Берлин и Дюселдорф. Отменени са близо 90% от полетите от и до тези летища, включително тези от София. Профсъюзите искат за над 25 000-те служители увеличение на заплатите с 12,5% или най-малко с 500 евро.

Младежкото крило на „Алтернатива за Германия“ било екстремистко
Германската разузнавателна служба може да класифицира младежката организация на крайнодясната партия „Алтернатива за Германия“ като екстремистко движение, гласи становище на Кьолнския административен съд. Решението може да бъде обжалвано.

ЕП сне имунитета на Ева Кайли
Европейският парламент сне имунитета на бившата зам.-председателка Ева Кайли, с което проправи път за разследване на предполагаемото й участие във финансова измама за 150 000 евро през 2015 г. Съгласно гръцкото законодателство, ако бъде призната за виновна, тя може да получи между 5 и 15 години затвор.  

Русия започна да купува банани от Индия
Москва започна да купува банани от Индия и ще увеличи вноса от тази страна, съобщи Руската служба за ветеринарен и фитосанитарен контрол "Росселхознадзор". Кремъл се отказа от най-големия си вносител Еквадор заради решението му да размени старото си съветско военно оборудване за нови оръжия от САЩ. Старото оръжие ще бъде дадено на Киев.

Бившият президент на Чили загина при катастрофа
Бившият президент на Чили - 74-годишният Себастиан Пиниера, загина при катастрофа с вертолет в град Лаго Ранко в южната част на страната. Трима други пътници са оцелели. Обявен е тридневен траур в страната.

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1179

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1098

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1276

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 1142

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1273

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1282

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1173

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1189

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ