13 Август 2024вторник16:05 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Прогрес

/ брой: 192

автор:Юрий Борисов

visibility 2852

България здраво работи по българския държавен стандарт. Скоро ще се появят на пазара мляко и кашкавал, произведени от сурово мляко. Ще се появят и месни продукти, направени от месо. И ще бъдат два пъти по-скъпи. Контролът ще бъде строг. Проверяващи лаборатории, солидни глоби за нарушителите, отнемане на лицензи, затваряне на предприятия, специално място в магазините, специални срокове за годност.
Няма да питам какво сме яли досега. Ще попитам обаче кой, как и дали ще контролира цялата друга продукция. Тази, с която масово ще се храни масовият българин. Защото двойно по-големите цени ще бъдат по джоба на малцина. Ще знаем ли в народните салами колко соя, консерванти, картофено нишесте и фибри ще има. Ще знаем ли в какъв смисъл са салами, кайма, кренвирши и прочие. Ще има ли някаква контролируема граница, която органите ще следят. Например при еди колко си процента пясък производителят ще бъде глобен, а стоката иззета от мрежата. Ще знаем ли в онова сирене, което не се прави от мляко (сурово, де), какво всъщност има. И колко не-мляко може да има, за да стои в магазините.
Най-прогресивното е, че истинските стоки ще имат ясни етикети и ще бъдат на отделни разпознаваеми рафтове. За да не си губи времето този, който може да плати двойно. Той е работлив и няма време за губене. Останалите, мързелите, нека се размотават. Да гледат и да цъкат. 
 

Жените са с по-ниски обезщетения за безработица

автор:Аида Паникян

visibility 408

/ брой: 153

Всяка трета медицинска сестра е в пенсионна възраст

автор:Дума

visibility 453

/ брой: 153

Мощен взрив стресна Бургас

автор:Дума

visibility 495

/ брой: 153

158 са новите случаи на заразените с ХИВ

автор:Дума

visibility 416

/ брой: 153

2300 лева средна работна заплата у нас

автор:Дума

visibility 437

/ брой: 153

Готвят лицензиране на гориво от "Уестингхаус" за VІ блок

автор:Дума

visibility 404

/ брой: 153

"Активни потребители":

автор:Дума

visibility 570

/ брой: 153

Нов пожар в РСМ до нашата граница

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 153

ЕС критикува Скопие за диалога със София

автор:Дума

visibility 428

/ брой: 153

Новият лидер на "Хамас" иска преговори с Израел

автор:Дума

visibility 412

/ брой: 153

Накратко

автор:Дума

visibility 904

/ брой: 153

От панталона до заплатата

автор:Аида Паникян

visibility 512

/ брой: 153

Примитивна пропаганда

visibility 592

/ брой: 153

Деформирани представи

visibility 567

/ брой: 153

Благодарим ви, че ни отсрамихте!

автор:Нешка Робева

visibility 397

/ брой: 153

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ