14 Юли 2024неделя05:07 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Честваме 90 години от рождението на Татяна Лолова

Филмова прожекция и премиера на книга откриват поредицата от събития в нейна памет

/ брой: 26

автор:Дума

visibility 5862

90 години от рождението на Татяна Лолова се навършват на 10 февруари. По този повод Продуцентска компания "АРТО плюс" ЕООД съвместно със Сатиричния театър "Алеко Константинов", Българската национална филмотека, Филмотечно кино "Одеон" и издателство "Книгомания" организират Национална програма "Татяна Лолова на 90 години", която ще бъде представена в много градове в България и в няколко европейски столици.
В любимото кино на Татяна Лолова - "Одеон", на 10 февруари от 18,30 ч. ще бъде показан премиерно документалният филм "Последният спектакъл" на Калояна Климентова и Георги Тошев. Той събира архивни кадри и снимки, разказващи за забележителния житейски и творчески път на актрисата, както и за последните месеци от живота й. Включени са и кадри от емблематични филми с нейно участие. Във филма ще видим съпруга й Светослав Светославов-Славе, актьорите Койна Русева и Велислав Павлов, режисьора Илиян Джевелеков, певеца Орлин Горанов, продуцента Игор Марковски и др.
След прожекцията ще бъде представена новата книга "Татяна Лолова от А до Я. Бележки, мисли, снимки" - съставителство и редакция Георги Тошев, на изд. "Книгомания". Тя включва скица на актрисата от Греди Асса, неразказани истории и над 70 снимки от архива й, предоставени на Георги Тошев, както и хронологичен списък с избрани нейни роли в киното и театъра. Входът за събитието в кино "Одеон" е свободен.
Националната програма "Татяна Лолова на 90 години" ще продължи със спектакъла "Празнуваме Татяна Лолова" на 13 февруари от 19,30 ч. в Сатиричния театър. Директорът Калин Сърменов ще събере различни поколения актриси, които ще изпълнят части от популярни монолози от пиеси, в които е участвала Татяна Лолова. "Празнуваме Татяна Лолова" е по идея на Георги Тошев, а режисьор е Калин Сърменов. Участват Силвия Лулчева, Йорданка Стефанова, Александра Сърчаджиева, Стефания Кочева и др. Във фоайето на театъра ще бъде подредена изложба с фотографии "Татяна Лолова и Сатирата". Входът за спектакъла е с билети.
Национална програма "Татяна Лолова на 90 години" ще представи в следващите седмици пътуващ спектакъл и изложба, създаването на официален сайт за актрисата, който да събере в електронен архив фотографии, роли, интервюта, бележки, скици, лични дневници и други материали, свързани с живота и професионалния й път в киното и театъра.

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1179

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1098

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1276

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 1142

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1273

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1282

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1173

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1189

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ