11 Август 2024неделя20:34 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Проф. Румен Гечев за проектобюджета:

Всичко се сервира в последния момент

/ брой: 244

автор:Дума

visibility 2133

Подходът, който се следва от години, е неправилен. Всичко, което се дава като предложения по бюджета, се сервира в последния момент и ние набързо трябва да преценяваме кой проект е добър и кой - не, а накрая мнозинството ще си приеме каквото реши. Това заяви вчера преди началото на второто обсъждане на бюджета за 2024 г. депутатът от "БСП за България" и член на бюджетната комисия проф. Румен Гечев.
Гечев преложи от догодина да се слагат предварително на масата всички проекти и предложения, за да има достатъчно време да се прецени експертно кой са читави и кои - не. Това предлолага поне два месеца да работим по бюджета, а не както сега - всичко да става набързо, коментира икономистът. Можем да поемеме ангажимент за следващата година подготовката на бюджетната програма да става доста по-рано, заяви председателят на комисията Йордан Цонев.
Комисията по бюджет не започна вчера веднага работа по същество, защото нейни членовете не разполагаха с доклад с предложенията за гласуване. Такъв доклад не бе публикуван и на страницата на Народното събрание.
Проф. Гечев обяви предложенията на БСП - увеличение на парите за втората година майчинство, увеличение на помощите за берзаробтни, да продължи пенсионнната реформа. БСП също така предлага корекция на заплатите в НСИ, АПИ, МВР. Досега се подценяваше сумата от 2 млн. лв., необходима Агенцията за публичните предприятия (бивша Агенция за приватизация), за да може с тези средства да се дигитализира цялата информацията за приватизацията, заяви Гечев. БСП настоява и за допълнителни средства за ремонт на студенстките общежития, за да започне процес на реновиране, на подновяване на базата, да се увеличи субсидията за държавните висши училища и т.н.
Би било интересно има ли нещо от предложенията на опозицията, което да е одобрено от работната група от представители на вносителя на законопроекта, правно-техническия отдел и експерти към комисията, заяви още Гечев.

"Боташ" отказва да променя договора с "Булгаргаз"

автор:Дума

visibility 1337

/ брой: 151

ЕК е одобрила строежа на втори мост при Русе

автор:Дума

visibility 1359

/ брой: 151

За година 271 милионери повече

автор:Дума

visibility 1732

/ брой: 151

Браншът недоволен от промените в закона за туризма

автор:Дума

visibility 1150

/ брой: 151

Киев напредва в Курска област

автор:Дума

visibility 1990

/ брой: 151

10 нови огнища на чума в Гърция само за ден

автор:Дума

visibility 1315

/ брой: 151

Иран се колебае за удар срещу Израел

автор:Дума

visibility 1483

/ брой: 151

Накратко

автор:Дума

visibility 8458

/ брой: 151

АЕЦ-ът и глупците

автор:Нора Стоичкова

visibility 3541

/ брой: 151

Вън търговци на полове и розова загриженост!

visibility 1378

/ брой: 151

Психиатрия за политически лунатици

автор:Александър Симов

visibility 1654

/ брой: 151

Да откриеш островите Уллънг-до и Докдо

visibility 1490

/ брой: 151

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ