14 Юли 2024неделя06:41 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Корнелия Нинова:

Вотът ще е между математиката и политическия морал на ГЕРБ

Кандидатът ни за кмет Стоян Люцканов и екипът му могат да променят Добрич, заяви лидерът на БСП

/ брой: 197

автор:Дума

visibility 273

"Такъв площад и толкова занемарен град не съм виждала. Минахме през централната част, минахме по улиците. Добрич категорично се нуждае от промяна, от политика, ориентирана към нормална инфраструктура, към социална община, към създаване на нови работни места, към откриване на предприятия, към развиване на индустрия. Защото виждаме една община с все по-затихващи функции. Нашият кандидат Стоян Люцканов и екипът му могат да променят Добрич", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след срещите си с хората в общината.
"За нас, в БСП, е важна социалната община, важни са местните данъци и такси, социалните услуги за хората, развитието на пътищата и на инфраструктурата, разкриването на предприятия и работни места. Вярвам, че нашите кандидати могат да свършат това с нашата подкрепа", подчерта Нинова.
 "Добруджанци споделят като най-големи проблеми най-вече обезлюдяването и демографския въпрос, инфраструктура и пътища, не само тази част, която е в центъра на града, а и свързващата инфраструктура, проблемите с ВИК, т.е. тези комунални проблеми, за които нашият екип предвижда да се грижат общински предприятия", поясни Нинова. Според нея за да се задържат обаче хората, за да се развива градът - трябва да има индустрия и производство.
 По думите на Нинова не бива да се пренебрегват образованието и здравеопазването. За социалистите те са приоритетни, тъй като това е част от социалната политика. Вивома е категорична, че работата, която трябва да се свърши е комплексна, защото нещата са свързани. "Като са лоши пътищата - няма да дойдат инвеститорите. Като те не дойдат - няма работни места. Младите напускат. Няма ли добро училище - няма ли добро здравеопазване, младите бягат. Екипът на БСП е готов да промени това", твърди Нинова.
 "Вотът на недоверие срещу правителството ще бъде вот между математиката от една страна, и политическия морал на ГЕРБ, от друга. Защото виждаме, че т.н. сглобка се критикува от Борисов на публични места, но всъщност се подкрепя с гласовете на ГЕРБ", коментира Нинова.
"Стои най-вече въпросът за морала, защото този тип правителство е тежко предателство към избирателите на двете най-големи партии ГЕРБ и ПП, към хората от протестите, към енергията, която имаше, за да се промени България. Това правителство продава националния интерес на всяка крачка. То предаде българската енергетика, българското земеделие, българската икономика, само и само Борисов да оцелее, да се препере и да се върне. Вотът на недоверие е най-малкото, което трябва да направим", поясни Нинова.
 Тя изрази увереност, че хората разбират проблемите, които е натрупал този кабинет. "Единствената им цел е да разделят парите по Плана за възстановяване и устойчивост помежду си, между свои фирми, но не и за добруването на България. Да видим как ще завърши този вот. Защото Борисов свали правителството на Кирил Петков, Борисов крепи правителството на Денков. Това е абсолютно алогично от гледна точка на политиката и на морала", заключи Нинова.

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1179

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1098

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1276

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 1142

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1273

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1282

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1173

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1189

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ