14 Юли 2024неделя03:27 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

В ход е преврат

/ брой: 194

visibility 1253

Проф. Георги Генов

Не сме първите - парламентът на Италия, 1922-а, връчва властта на Мусолини, парламентът на Германия, 1933-а, връчва властта на Хитлер. Впоследствие и двамата ускорено узурпират правомощия.
1. При нас - в правовата държава (!), смешният по състав, персонални компетенции и зависимости парламент е готов да приеме промени, с които изпълнителната власт (държавно-управленска администрация - Министерски съвет, министерства, агенции, служби, областни управи, общински съвети, кметове) ще е въобще безконтролна (и ненаказуема). Т.е. поемат каквито си искат правомощия, упражнявани както си искат, или както им заръчат.
2. Лицето А, родено в държава Х, отслужило вероятно в армията на Х, положило клетва да служи на държавата Х, обвързаности от разнообразен характер към институции на държавата Х, впоследствие сдобило се с българско гражданство, ще може да е президент, министър, депутат и пр. и пр. Хипотезата е за... съвпадение на интересите на държава Х с интересите на България?! Даже не се предвижда да може да се изяснява разбираемо на български език. То, не че нещо подобно, неофициално не се случва, ама чак пък!
3. На МС се гласува недоверие, НС не успява да избере нов състав, съответно МС в стария състав спокойничко продължава да управлява като един вид служебен кабинет - ама и да организира избори, и "ала-бала", да ги спечели. И така, както се пееше "...до края на света". Кеф! Как да не станеш политик!
4. Прокуратурата, децентрализирана, се подчинява на изпълнителната власт. Всъщност вече НЯМА ДА ИМА РАЗДЕЛЕНИЕ НА ВЛАСТИТЕ - властта ще една и само една. Цивилизован, в юридическа опаковка, мирен преход към нов политически режим, форма на управление и пр. и пр.
В ход е преврат!
Лошо стана, че споменах Мусолини и Хитлер, щото още преди т.нар. расови закони те забраняват опозицията, поставят под контрол СМИ, въобще задраскват човешките права от съзнанието и говора си.
Все някак ще се преживее, ЕС и НАТО нямат принципни възражения, защото те не се намесват във вътрешните ни работи.
Клакьорите са готови! У нас всичко става по български, и винаги е в изпълнение на най-добри намерения.

Фейсбук

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1179

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1098

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1276

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 1142

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1273

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1282

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1173

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1189

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ