14 Юли 2024неделя02:14 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Станимир Баев:

Целта ни е да разградим модела "ГЕРБ" в Бургас

Инвестиции, нови работни места, индустриален парк са приоритетите на кандидат-кмета на Силистра Александър Сабанов

/ брой: 195

автор:Дума

visibility 1398

"Време е за промяна. Считам, че има вече отношение в гражданите на Бургас, има достатъчно критична маса, за да бъде разграден моделът "ГЕРБ", заяви кандидатът за кмет на крайморския град от "БСП за България" Станимир Баев на откриването на кампанията за местните избори. На събитието бяха представени кандидатите за общински съветници и за кметове. Присъстващите бяха поздравени от депутата от "БСП за България" инж. Петър Кънев, който пожела успех на кандидатите.
Всеки гражданин, всеки представител на малкия, средния и големия бизнес трябва да има равен достъп до обществената и държавната администрация, заяви Баев. Той открои проблемите на Бургас, свързани с инфраструктурата, с околната среда, с инвестициите, с прозрачността при отчитането на общинските дейности пред обществеността. Баев изрази увереност, че БСП не само ще запази числеността на общинските си съветници в следващия Общински съвет, но и ще се стреми те да са повече.
"Местните избори са най-важни, защото те са най - близо до хората и до техните проблеми. Надяваме се фокуса в тази кампания да бъде върху многобройните проблеми на Община Бургас и тяхното разрешаване. Дебатът трябва да е насочен към това, за да живеят по-добре хората тук", коментира общинският лидер на БСП Живко Господинов, който е втори в листата. "Групата съветници-социалисти винаги е била единна. Всичко, което сме поели като ангажимент, сме го изпълнили", заяви Христо Панайотов - трети в листата.
Той призова бургазлии да подкрепят кандидатите на БСП с бюлетина номер 1.
БСП откри предизборната си кампания и в Силистра. Независимият кандидат-кмет, подкрепен от БСП, Александър Сабанов обяви пред хората приоритетите си за развитието на Силистра. Сред тях са привличане на инвестиции, разкриване на нови работни места, изграждане на индустриален парк. Водач на листата на БСП в Силистра е Стилиян Стойчев, който заедно с всички кандидати за съветници изрази увереност, че БСП ще е лидиращата партия за формирането на следващото мнозинство в общинския съвет.
Организационният секретар на БСП Борислав Гуцанов обяви, че е време Силистра да поеме по нов път, към промяна, защото е срамно един от най-красивите градове в България да тъне в разруха, да няма работеща икономика и да е на предпоследно място сред областните градове по ключови показатели. Силистра се нуждае от нов стопанин и за мен безспорно това е Александър Сабанов, подчерта Гуцанов.
Кандидатът за кмет призова да се гласува за него с номер 70 в интегралната бюлетина, а за съветниците от БСП - с номер 1.

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1179

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1098

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1276

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 1142

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1273

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1282

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1173

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1189

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ