17 Октомври 2024четвъртък06:46 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимка Личен архив

Тенорът Георги Чолаков прави майсторски клас в Музея "Борис Христов"

Именитият певец предава на младите своя опит, натрупан по световните оперни сцени

/ брой: 192

автор:Дума

visibility 720

Майсторски клас на тенора Георги Чолаков ще се проведе в рамките на пет дни - от 23 до 27 октомври, в Музея "Борис Христов" в София, а на 30 октомври участниците ще изнесат гала концерт.
През тези дни заедно с младите таланти ще работим върху вокалната техника, стил и интерпретация, разказа за ДУМА маестро Чолаков. Искам да предам на младите певци своя опит, който съм натрупал през годините по световните оперни сцени.
Благодарен съм за топлото гостоприемство на Музея "Борис Христов", на неговата директорка Елена Драгостинова и на уредничката Нана Мелконянц. За втори път ще водя майсторски клас в музея - първият беше през октомври 2022 г. Същата година там се състоя и коледният концерт "Маестро Георги Чолаков и приятели". Двете събития имаха голям успех. Този прекрасен екип прави всичко възможно през целия престой да се усеща приятна творческа атмосфера, споделя световноизвестният тенор.
Организатор, водещ и сценарист ще бъде отново очарователната ми съпруга и артист Живка Божидарова. Тя разказва, както споделят гости на концертите, увлекателно като Шехерезада и подготвя публиката за това, което предстои. С Живка сме страхотен екип в живота и в професионален план, допълва Георги Чолаков.
Асен Митев, който e вокален педагог от 14 години, е поканен за асистент за втори път. В постановъчната си работа той стъпва изключително на белкантовите принципи. Обучава преподаватели по вокална методика. Занимава се и с гласово възстановяване. На рояла ще видим Божидар Пенев. Той завършва НМА "Проф. Панчо Владигеров" - Теоретико-композиторски и диригентски факултет. Лауреат е в национални и международни конкурси, фестивали и концерти, разказва Живка Божидарова.
Желаещите да се запишат в майсторския клас може да го направят до 19 октомври. Няма възрастови ограничения.
Събитието се осъществява със спонсорството на Metal Heaven - верига от магазини, които са част от рок културата; Magic Food, които имат специална колекция от суперхрани и хранителни добавки; Очна клиника "Ден", в която работят специалисти с дългогодишен опит в различни области на офталмологията; Пекарна "Въздух", която през октомври 2022 г. получава Златен медал и диплом за качество и оригиналност от Интер Експо Център - София; Гастроном веригата "Берьозка" на ул. "Солунска" 43, както и няколко частни лица, пожелали анонимност.

Еврото ни трябва, колкото тумор в мозъка

автор:Дума

visibility 805

/ брой: 197

Световният дълг е на път да надхвърли 100 трлн. долара

автор:Дума

visibility 643

/ брой: 197

БДЖ планира повече връзки между Северна и Южна България

автор:Дума

visibility 712

/ брой: 197

ЕК с нови правила за мигрантите

автор:Дума

visibility 700

/ брой: 197

Ескалира напрежението между Сеул и Пхенян

автор:Дума

visibility 704

/ брой: 197

Дипломатическа война между Индия и Канада

автор:Дума

visibility 799

/ брой: 197

Накратко

автор:Дума

visibility 994

/ брой: 197

Да се ядосаме!

автор:Юлия Кулинска

visibility 833

/ брой: 197

Знаем проблемите, имаме експертите и решенията

автор:Дума

visibility 743

/ брой: 197

Аз съм десницата на левицата!

автор:Дума

visibility 724

/ брой: 197

Опит пореден

автор:Евгени Гаврилов

visibility 835

/ брой: 197

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ