14 Юли 2024неделя02:24 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Светът осъжда действията на Израел

Хамас разрешава на граждани на осем държави, включително България, да напуснат Газа

/ брой: 212

автор:Дума

visibility 2296

Правителствата на три южноамерикански държави - Боливия, Колумбия и Чили, прекратиха дипломатическите отношения с Израел заради войната с Хамас.
"Реших да отзова посланика ни в Израел. Ако Израел не спре клането на палестинския народ, не можем да останем там", написа в социалната мрежа Екс президентът на Колумбия Густаво Петро.
"Чили силно осъжда и наблюдава с голяма тревога тези военни операции", се посочва в изявление на МВнР на страната. Според ведомството операциите на Израел са равносилни на "колективно наказание" на цивилното палестинско население в Ивицата Газа.
По-рано Боливия обяви, че къса дипломатически връзки с Тел Авив, като определи операциите като "престъпление срещу човечеството".
Иранският духовен лидер аятолах Али Хаменей призова мюсюлманските страни да бойкотират износа на петрол и храни към Израел.
"Бомбардировките на Газа трябва да спрат незабавно, пътят на износа на петрол и храни за ционисткия режим трябва да бъде прекратен", заяви той, цитиран от местни държавни медии.
"Кралство Саудитска Арабия осъжда по възможно най-категоричен начин нехуманния удар на израелските окупационни сили към бежанския лагер Джабалия в обсадената Газа, при което загинаха и бяха ранени голям брой невинни цивилни", заяви саудитското МВнР в социалната мрежа Екс.
"Не може да има отделен стандарт за Украйна и отделен за Палестина, ако искаме справедлив свят, трябва винаги да се държим принципно и последователно", заяви турският външен министър Фидан на съвместна пресконференция с иранския си колега Хосейн Амир Абдолахиан, който е на посещение в Анкара.
Белгийското представителство на международната правозащитна организация "Амнести интернешънъл" постави въпроса за прекратяването на доставките на оръжие към Тел Авив.
"Настояваме за ембарго над износа на белгийско оръжие, независимо дали е предназначено за Израел или Хамас, защото то може да бъде използвано за извършване на военни престъпления", заяви директорът на представителството Карин Тибо.
Хамас разрешава на граждани на България и още седем държави да напуснат Ивицата Газа. Това сочи документ - поименен и с номера на паспорти - публикуван на страницата на граничната служба на ислямисткото движение във Фейсбук. Очаква се потвърждение на тази информация от МВнР.

Полицията в германския град Кьолн стреля срещу 16-годишен младеж, който според свидетели заплашил няколко човека с нож. Състоянието му не е животозастрашаващо. Властите не съобщават дали става въпрос за атентат.

Британската полиция разследва мъж, влязъл в заведение на "Макдоналдс" в Централна Англия и оставил на пода десетки живи гризачи, боядисани в цветовете на палестинския флаг. По случая е започнало разследване.

Министърът на сигурността на Босна и Херцеговина Ненад Нешич заяви, че има опасност от терористично нападение в страната и службите за сигурност са засилили предпазните мерки. Има информация за 20 терористични клетки на Западните Балкани, съставени от радикални ислямисти.

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1179

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1098

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1276

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 1142

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1273

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1282

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1173

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1189

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ