14 Юли 2024неделя03:02 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Словакия с ляво правителство

Лидерът на социалдемократите Роберт Фицо се завърна като премиер

/ брой: 207

автор:Дума

visibility 921

Президентът на Словакия Зузана Чапутова назначи кабинета на лидера на левицата и бивш премиер Роберт Фицо. Неговата партия "Насока-Социалдемокрация" постигна договореност за разпределението на министерските постове с лявата ПП "Глас" и с дясната Словашка национална партия след проведените на 30 септември парламентарни избори. Това е четвъртият кабинет на Фицо.
Миналата седмица Чапутова отложи назначаването на новото правителство, критикувайки излъчения от СНП за министър на околната среда Рудолф Хуляк, че отрича глобалното затопляне и разпространява теории на конспирациите. В крайна сметка бе номиниран по-приемливият Томаш Тараба.
Новият кабинет на Фицо обаче включва други спорни кандидати. Сред тях са известната с острия си тон телевизионна водеща Мартина Симчовикова, назначена за министър на културата, и дясната ръка на Фицо - Роберт Калиняк, който, изправен пред криминални обвинения, оглави Министерството на отбраната.
Очаква се Фицо да присъства на лидерската среща на Европейския съвет в края на тази седмица, освен "ако не се случи нещо извънредно" по думите на неговия говорител. Фицо заложи в предизборната кампания на посланията за прекратяване на военната помощ за Украйна, откъсване на страната от влиянието на Вашингтон и твърдост по мигрантския въпрос. Анализаторите предвиждат, че още на настоящата среща той ще влезе в челен сблъсък с Брюксел.
По-рано и "Насока-СД", и "Глас" бяха отстранени от Партията на европейските социалисти заради коалирането с дясната СНП. В отговор Фицо заяви, че е "горд" от отстраняването си, защото според него то е било продиктувано по-скоро от неговата позиция срещу "джендър идеологията".

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1179

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1098

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1276

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 1142

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1273

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1282

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1173

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1189

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ