14 Юли 2024неделя06:17 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимка БТА

Провокации към реферите на ЦСКА - Левски

Съдиите влязоха в историята на българския футбол

/ брой: 193

автор:Дума

visibility 1211

Реферите на "вечното дерби" ЦСКА - Левски очакват провокации от футболистите. Това обяви назначеният за главен съдия Радослав Гидженов. Срещата е утре от 14.45 часа на Националния стадион. 32-годишният рефер и помощниците му вече влязоха в историята, преди мачът да е започнал, защото никога досега рефери не са давали изявления в навечерието на какъвто и да е двубой. На срещата с медиите вчера присъстваха още асистентите Мартин Маргаритов и Диян Вълков, четвъртият съдия Никола Попов, както и ВАР арбитрите Ивайло Стоянов и Георги Кабаков.
"За всеки е най-голямото признание да свири ЦСКА - Левски . Това е стъпка напред в моята кариера. Ще се постарая да се коментират само футболните достойнства, а не съдийските отсъждания.
Трябва да се абстрахирам от всичко. Аз си следвам стриктно правилата на играта, спокоен съм и ще се справя със срещата.
Върху мен няма абсолютно никакъв натиск, всеки мач е под мониторинг на УЕФА, получавам обратна връзка и се стремя да се подобрявам.
Аз съм съдия на ФИФА и УЕФА и следвам техните инструкции, а те са против публикуване на интервюта и публични изяви", каза Гидженов и продължи: "Придобиваме представа за всеки футболист и имаме едно наум за провокациите. Преди мач всички обсъждаме с кои футболисти може да имаме проблем и да бъдем внимателни. Коментираме кой симулира, кой преиграва. Знаем и в случая за играчите от ЦСКА и от Левски, обсъдили сме ги. Всеки съдия сам с присъствието си на терена преценя кога даден футболист с поведението си заслужава да получи жълт картонУ, каза още съдията.
"Всеки футболен съдия на терена излиза с идеята да се представи по най-добрия начин. Когато има намеса на ВАР - има грешка. Когато си ВАР - нямаш вариант, застраховка. Отговорността е много голяма. Следваш протокола. Напрежението няма да повлияе. Естествено, че имаме гледна точка като съдии и колектив. Считаме, че можем да водим тези срещи. Имаме подобен опит в последните години", каза Кабаков.

Резултати
Шампионска лига
Група E: Селтик - Лацио 1:2; Атлетико М - Фейенорд 3:2.
Група H: Порто - Барселона 0:1; Антверпен - Шахтьор Д 2:3.
Група G: Лайпциг - Ман Сити 1:3; Цървена звезда - Йънг Бойс 2:2.
Група F: Борусия Д - Милан 0:0; Нюкасъл - ПСЖ 4:1.

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1179

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1098

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1276

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 1142

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1273

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1282

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1173

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1189

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ