14 Юли 2024неделя02:44 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Президентството призна, че умишлено не свиква КСНС

/ брой: 198

автор:Дума

visibility 260

Президентството призна, че умишлено не е бил свикван КСНС за ситуацията в Израел, за да няма участие на някои лидери на парламентарно представени политически сили.
В сряда вечерта президентът Румен Радев изолира политиците, като организира среща със специалните служби, без да свиква Консултативния съвет за национална сигурност. Така бяха елиминирани от участие финансовият министър Асен Василев и лидерите на парламентарно представените партии Бойко Борисов, Мустафа Карадайъ или Делян Пеевски, Корнелия Нинова, Кирил Петков, Атанас Атанасов, Костадин Костадинов, Христо Иванов.
Секретарят на президента по сигурността и отбраната и бивш служебен военен министър Димитър Стоянов се оправда по БНТ, че въпросната среща на "Дондуков" 2 е напълно законна и основана на разпоредба на закона за управление и функциониране на системата за защита на националната сигурност. Президентът имал право да получава пълен обем информация от службите в качеството си на върховен главнокомандващ. Освен това държавният глава можел сам да избира как ще получи информацията - със среща или без среща.
На въпрос защо все пак не е свикан КСНС, Стоянов най-напред обясни, че този съвет е по друг закон, а после, че президентът е казал, че няма да го свиква, защото няма заплаха за националната сигурност. КСНС не бил свикан и "заради предстоящите местни избори и вероятността президентската институция да се превърне в арена за предизборно партийно говорене".
Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че президентът е нарушил закона, като не е свикал КСНС. "Това там беше някаква квази среща без парламентарно представените партии, защото той не ги харесва. И ние много неща не харесваме, но идваме на работа и изпълняваме закона. Вероятно, за да му отговорят, управляващото мнозинство, председателят на парламента, правителството свикаха също толкова ненормален формат", заяви Нинова.

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1179

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1098

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1276

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 1142

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1273

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1282

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1173

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1189

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ